Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Maslák štafetu na Bahamách nepoběží. Člověk se někdy musí zachovat jako sobec, říká

Prostějov – Trojnásobný halový mistr Evropy v běhu na 400 metrů Pavel Maslák dá přednost individuální přípravě před závodem World Relays na Bahamách, kde si osm nejlepších čtvrtkařských štafet zajistí účast na mistrovství světa v Londýně. Českému atletickému svazu už poslal omluvenku. Štafetový závod se uskuteční 22. a 23. dubna.

Pavel Maslák
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Český rekordman by kvůli němu musel o dva týdny dříve ukončit soustředění v Jihoafrické republice, kam odjede 20. března. Trenér Dalibor Kupka mu proto účast ve štafetách nedoporučil.

"Zní to hnusně, ale člověk se někdy musí zachovat jako sobec a myslet jenom na sebe. Trenér říkal, že by to zásadně narušilo přípravu na léto s vrcholem na světovém šampionátu v Londýně. Tak jsem na něj dal," řekl Maslák serveru Sport.cz.

Zvažuje, že začne závodit až koncem května. Má ale také pozvání na úvodní mítink Diamantové ligy v Dauhá, který se uskuteční 5. května. "Rozhodnutí o startu padne až po prvních tréninkových dávkách v Jižní Africe," uvedl Alfons Juck.

Cíl: finále v Londýně

V hale pro příští rok Maslák pomýšlí na útok na třetí světový titul za sebou, ale nyní se koncentruje především na sezonu pod otevřeným nebem. "Nejdůležitější je dobře se připravit na léto a znova zaběhnout pod 45 sekund. Mým cílem je finále na MS v Londýně," uvedl šestadvacetiletý atlet, jehož český rekord z roku 2014 má hodnotu 44,79 sekundy.

Domácím fanouškům se představí na konci června na ostravské Zlaté tretře. Tam bude startovat v běhu na 300 metrů. Zatímco v hale je na této trati držitelem nejlepšího evropského času historie, pod širým nebem nevládne ani mezi českými běžci. Jeho nejlepší čas je 32,34, Jiří Vojtík byl v roce 2004 o tři setiny rychlejší. "Už bych se chtěl dostat pod 32 sekund a být držitelem nejlepšího českého výkonu i venku," dodal Maslák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články