Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Rosolová musela do nemocnice. Lékaři ji už propustili

Bělehrad - Denisa Rosolová odnesla kontakt se soupeřkou v rozběhu HME ošklivým pádem, po kterém musela být převezena do bělehradské nemocnice. Česká atletka je po něm v pořádku a při vědomí, cítí však bolest hlavy, hrudníku a břicha. Podrobnější vyšetření neodhalilo žádné vážnější zranění a Rosolová byla propuštěna do domácího ošetřování. "Děkuji všem za zprávy! Jsem v pořádku, všechny kosti jsou tak, jak by měly být. Jen jsem celá potlučená a sedřená," vzkázala Rosolová.

Lékař atletické reprezentace Jiří Neumann požadoval po prvotním vyšetření ještě v Kombank areně kompletní zdravotní testy. Halová mistryně Evropy na této trati z Paříže 2011 tak odjela z haly rovnou do nemocnice. Tam lékaři při rentgenu neodhalili žádné zlomeniny, vnitřní zranění ani poškození plic. Dobře dopadly i následné neurochirurgické testy stejně jako ultrazvukové vyšetření břicha k vyloučení krvácení do dutiny břišní a laboratorní test krve.

"Bál jsem se právě možného vnitřního zranění - pád byl přímo na hrudník a břicho na obrubník. Naštěstí se vyloučilo," konstatoval Neumann. Rosolovou bolí naraženiny a pohmožděniny, na pravé části hrudníku a pravém boku má silné oděrky. "Cítí se už dobře, byla hodně vystresovaná v kombinaci s naštváním, ale to vše pominulo," popsal Neumann. "Takže teď je na tom psychicky o dost lépe. Počítám s tím, že zítra po probuzení bude ještě víc rozlámaná," uvedl.

Rozhodl se také, že v dnešním odpoledním programu nepůjde na stadion, ale bude se o Rosolovou starat a monitorovat ji. "Má nařízený klidový režim, nechodit ven sama a dostala běžné analgetikum. V podvečerních hodinách uděláme další vizitu a zhodnotíme její aktuální zdravotní stav," doplnil.

Rosolová oběhla v Kombank areně dvousetmetrové kolo a sbíhala na první pozici. Jenomže Floria Gueiová z Francie ji natlačila lokty k mantinelu, kde ji zezadu nechtěně podkopla Irka Phil Healyová. Rosolová tvrdě upadla a narazila mimo jiné i do krabice, která je součástí měřicího zařízení. Ještě na ploše ji lékaři ošetřili, nasadili krční límec a odnesli na nosítkách.

Opakovala se tak tři roky stará situace, kdy Rosolová v Sopotech běžela v semifinále na postup, jenže zhruba 50 metrů před cílem ji podkopla Nizozemka Lisanne DeWitteová a česká atletka se poroučela k zemi. Tehdy si odnesla krvavé šrámy na loktu, koleně a na boku a měla prasklou čéšku, což se zjistilo až později.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články