Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Žádné problémy nejsou, hlásí Staněk. Z 21metrového "úletu" byl překvapený

Praha – Zdraví se ho drží a forma také. Koulař Tomáš Staněk skvěle vstoupil do letošní halové sezony. Na atletickém mítinku Jablonecká hala si při prvním letošním startu vytvořil nový osobní rekord a navíc se výkonem 21,32 dostal do čela letošních světových tabulek. I pro něj to bylo překvapení.

Tomáš Staněk
zdroj: ČTK autor: Adolf Horsinka

"Ani jsem nečekal, že to takhle uletí. Asi jsem si stihl odpočinout jeden dva dny na soustředění a nějak zázračně to vylétlo. Trénoval jsem dvoufázově, čekal jsem spíš nějakých 20,50. Tohle rozhodně ne," řekl ve Sportovních zprávách Staněk.

Parádní rozjezd prožil i v minulé sezoně. V lednu 2016 vrhl na mítinku v Německu 21,26 a také se hned vyhoupl do čela halových světových tabulek. Jenže pak se mu dařit přestalo. A na evropském šampionátu kvůli zranění zad vůbec nestartoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Koulař Staněk je fit. Všechno je v pohodě, hlásí

Měl problémy se zády a se stehnem. Vynechal mistrovství Evropy, na halovém mistrovství světa v Portlandu nepostoupil do finále. Na olympiádu nenačasoval ideálně formu a dopadl stejně. Jak se toho letos vyvarovat? "Asi být opatrnější, nejít do toho úplně naplno. Už nejsem nejmladší, musím počítat s tím, že se může něco pokazit," uvedl šestadvacetiletý atlet.

Méně běhu, více posilovny

V přípravě došlo k několika zásadním změnám. "Už neběhám na maximum, protože jsem si u toho třikrát přetrhl stehenní sval. Zařadili jsme výbušnost v posilovně. Tam jsem se zatím nezranil," podotkl Staněk. "Žádné problémy nejsou, všechno je v pohodě," zdůraznil.

Často se mu v minulosti stávalo, že při dalekých pokusech přešlapoval kruh. To by se mělo zlepšit. "Technika se nám snad podařila ustálit, nebudou snad takové výkyvy," uvedl otočkář Staněk.

Na HME chce do finále

Na začátku března ho čeká mistrovství Evropy v Bělehradě. "Jestli to cinkne, nebo ne, to se uvidí. Určitě bych byl rád za finále, pak se může stát cokoli," řekl Staněk.

Jedním z hlavních kandidátů na medaili v Srbsku bude Němec David Storl. S ním brzy Staněk poměří síly. A těší se na to. "V Německu se mi hází dobře, protože je tam skvělá atmosféra. Bude to možná zajímavý souboj," uvedl český koulař.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články