Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zlatá tretra bude příští rok v Ostravě až koncem června

Ostrava - Nejlépe obsazený a nejštědřeji dotovaný atletický mítink na českém území se příští rok uskuteční až 28. června. Zlatá tretra Ostrava tak bude mít nejzazší termín za posledních 25 let a pořadatelé si od tohoto kroku slibují především lepší sportovní výkony. Prvními jmény pro příští ročník jsou česká tyčkařka Jiřina Ptáčníková a americký trojskokan Christian Taylor, start nezávazně přislíbil znovu i Usain Bolt.

Podle sportovního manažera mítinku Alfonse Jucka nebude v pozdním termínu problematičtější získat velká jména. "Podařilo se nám dostat mezi víkend národních šampionátů a kvalifikací a první mítink Diamantové ligy. My navíc cílíme na úřadující mistry světa či olympijské vítěze, kteří mají na světový šampionát v Londýně divoké karty. Naopak si slibujeme, že atleti k nám přijedou ještě v lepší formě než jindy," řekl Juck.

Podle Jucka se Zlatá tretra konala později než 28. června naposledy v roce 1992. "Samozřejmě, že dalším z důvodů je i to, že věříme v lepší, typicky letní počasí. I když letos jsme si na počasí vůbec nemohli stěžovat," řekl Juck.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Zlatou tretru přijede trojskokan Taylor

Organizátoři oznámili i první jména. Na Městský stadion do Vítkovic těsně před prázdninami dorazí americký dvojnásobný olympijský vítěz v trojskoku Christian Taylor a česká rekordmanka ve skoku o tyči Ptáčníková.

"Pozdější termín vítám nejen já, ale myslím, že i všichni ostatní. Závodníci budou víc rozzávodění a věřím, že i výkony tomu budou odpovídat," řekla Ptáčníková, která na Zlaté tretře triumfovala už letos.

Tahákem příštího ročníku má být ale znovu jamajský sprinter a devítináosbný olympijský vítěz Usain Bolt, který už v Ostravě soutěžil osmkrát. Juck s ním ve středu mluvil v Londýně u příležitosti celosvětové premiéry Boltova autobiografického filmu, který přichází do kin.

"On nám start slíbil už v létě, ale potvrdit ho samozřejmě zatím nemůžeme. Bude to záležet, jak se bude vyvíjet jeho příprava. Říkal, že sezonu 2017 chce brát trochu lehčeji a bez takového velkého tlaku. Ten vyjednávací scénář je teď stejný jako minulé roky. Až si vytvoří přesnější plán, budeme chytřejší," dodal Juck.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články