Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Hvězdný sprinter Bolt chce trénovat s fotbalisty Dortmundu

Dortmund - O lásce Usaina Bolta k fotbalu se ví již delší dobu. Několikrát navštívil zápasy svého oblíbeného Manchesteru United v Premier League. Nyní se však rýsuje jiná zkušenost. Někdo by to mohl považovat za marketingový tah či vylomeninu, ale jamajský světový rekordman na 100 i 200 metrů chce trénovat s fotbalisty německého vicemistra Borussie Dortmund.

Usain Bolt
zdroj: Reuters

"Splnil bych si tím své přání, stát se fotbalistou," říká Bolt a šéf Borussie Hans-Joachim Watzke na to reaguje: "Těšíme se, pro nás je to čest."

A co by se také stalo? Útočník a vyhlášený kanonýr Pierre-Emerick Aubameyang by asi najednou ztratil pozici nejrychlejšího muže v kádru Borussie. Podle informací britského deníku The Guardian už je Bolt v kontaktu s trenérem Dortmundu Thomasem Tuchelem a domlouvají spolu možnost atletova zapojení do kondičního a fotbalového tréninku.

"Náš trenér to také považuje za dobrou věc. Jasně, asi se do toho nevrhneme hned, zvlášť když hrajeme o víkendu bundesligu i v týdnu Ligu mistrů, ale v přípravě na to prostor bude. Hráčům se ta myšlenka také zamlouvá," doplňuje Watzke.

Pierre-Emerick Aubameyang
zdroj: Reuters

Bolt po letošních olympijských hrách v Riu de Janeiro, kde dovršil hattrick zlatých hattricků, kdy na Hrách 2008 v Pekingu, 2012 v Londýně a letos vždy získal tři zlaté medaile na 100, 200 a ve štafetě na 4 x 100 metrů, oznámil, že po světovém šampionátu 2017 v Londýně ukončí svou atletickou kariéru.

A tak si dává nové cíle. Po tréninku s Borussií Dortmund by se rád sešel také s Josém Mourinhem, koučem Manchesteru United. "Pokud bych si jednou mohl zahrát právě za United, bylo by to splnění mého snu. Prostě báseň," sní třicetiletý hvězdný sprinter.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články