Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Hejnová zrušila start v Římě a Birminghamu, chce dohnat tréninkové výpadky

Praha - Dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová zrušila plánované starty na mítincích Diamantové ligy ve čtvrtek v Římě a v neděli v Birminghamu. Důvodem je tréninkové manko způsobené bolestmi Achillovy šlachy, která ji trápila po soustředění v Jihoafrické republice.

Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK autor: Adolf Horsinka

"Achilovka už je v pořádku, věnovala jsem se rehabilitaci, už ji vůbec necítím. Ale kvůli tomu mám tréninkové manko a potřebuju dohnat, co jsem ztratila," vysvětlila důvod neúčasti Hejnová.

Na soustředění v Africe běhala rychle a potom odjela rovnou do Dauhá, kde měla startovat na Diamantové lize. Při tréninku však ucítila bolest, proto raději odjela domů. Po dvou týdnech závodila na Zlaté tretře v Ostravě, ale následující mítink Diamantové ligy v Rabatu také raději zrušila.

Je nám líto, video expirovalo.
Hejnová potřebuje trénovat, zrušila proto Řím i Birmingham

"Po Zlaté tretře ta achilovka nebyla stoprocentní, chtěla jsem ji doléčit, proto jsem netrénovala. Nechtěla jsem jet do Říma a do Birminghamu bez tréninku," řekla Hejnová. "Pro mě je letos jen jeden cíl," upozornila na olympijské hry v Riu, kde chce vyhrát.

Hejnová si premiérový start roku odbyla 20. května na Zlaté tretře v Ostravě, výkonem 55,69 sekundy ale nepřesvědčila. "Potřebuju být zdravá, abych mohla trénovat, a podle toho pak můžou vypadat ty závody. Takže všechno bude záležet na zdraví, na achilovce, ale myslím si, že je to na dobré cestě. Je hodně času," uvedla v Ostravě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články