Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Mistr světa Malachowski znovu ovládl Memoriál Ludvíka Daňka

Turnov - Vedoucí muž letošních světových tabulek v hodu diskem Piotr Malachowski z Polska počtvrté za sebou a popáté celkově ovládl hlavní závod Memoriálu Ludvíka Daňka v Turnově. Úřadující mistr světa hodil 66,35 metru a porazil Kolumbijce Mauricia Ortegu o více než metr a půl. Třetí skončil další polský diskař Robert Urbanek (64,47).

Je nám líto, video expirovalo.
Memoriál Ludvíka Daňka vyhrál počtvrté za sebou Malachowski

Závod ozdobili dva američtí sprinteři Artur Delaney a Joe Morris, kteří si prodloužili pobyt v České republice a přijeli do Turnova ze Zlaté tretry v Ostravě.

Delaney vyhrál stovku v protivětru jeden metr za sekundu v čase 10,38 sekundy a nejrychlejší byl také na dvojnásobné trati za 20,66. Morris byl na dvoustovce o setinu pomalejší.

Skok do dálky vyhrál v proměnlivém větru Radek Juška (772 cm), v tyčkařském sektoru byl nejlepší Jan Kudlička (555) před českým rekordmanem Michalem Balnerem (535).

Ve vrhu koulí zvítězil Tomáš Staněk (19,70) a soutěž oštěpařů vyhrál podle očekávání Jaroslav Jílek (77,27). Absolutní česká špička na mítinku chyběla.

Hlavní disciplína se v Turnově na počest olympijského vítěze Daňka konala už posedmnácté. Daněk vytvořil světový rekord právě v Turnově před 52 lety výkonem 64,55 metru.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články