Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Eaton se vrátí do Ostravy, závodit bude v dálce a stovce

Praha - Ostravská Zlatá tretra si pojistila účast dalšího hvězdného jména. Po tyčkaři Renaudu Lavilleniem potvrdil svůj start i rekordman v desetiboji Ashton Eaton. Ten se ovšem tentokrát představí ve skoku do dálky a sprintu na 100 metrů. K potvrzeným českým zástupcům se přiřadil Radek Juška a Zuzana Hejnová.

Ashton Eaton
zdroj: AP autor: Matt Dunham

Dálka se v programu mítinku IAAF World Challenge objeví po sedmi letech. Olympijský vítěz a mistr světa v desetiboji Eaton má osobní rekord 823 cm, Juška dosud skočil o osm méně. Organizátoři pozvali také paralympijského vítěze Markuse Rehma z Německa, který s podkolenní amputací skočil už 840 cm. Rehm chce přesvědčit Mezinárodní olympijský výbor a IAAF, aby mohl startovat na hrách v Riu.

Juška je nyní na soustředění v Africe. "Padají tady tréninkové osobní rekordy, jak v posilovně, rychlosti i v odrazech. Vše jde podle plánu, za chvíli začnu přípravu do kvality. Tretra je největší český závod, takže se těším hlavně na publikum," uvedl Juška.

Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK autor: Adolf Horsinka

Hejnovou čeká devátý start na Zlaté tretře, v letošní sezoně to bude po Diamantové lize v Dauhá její druhý závod roku. "Na Zlatou tretru se těším, ráda závodím před domácím publikem a budu se snažit předvést co nejlepší výsledek. Zatím ještě nedokážu odhadnout čas, jaký jsem schopna běžet, ale jsem dobře připravená a věřím ve výkon pod 54 sekund," vzkázala ze soustředění v Jihoafrické republice.

Jejími soupeřkami budou mimo jiné Američanka Dalilah Muhammadová s osobním rekordem 53,83 i tradiční domácí rivalka Denisa Rosolová. Hejnová dosud v Ostravě běžela nejlépe v roce 2013, kdy stanovila rekord mítinku časem 53,32.

Je nám líto, video expirovalo.
Eaton před stovkou v Ostravě: Bude to pro mě impuls učit se nové věci

Už dříve organizátoři oznámili účast několika hvězd, chybět by neměli tyčkaři Renaud Lavillenie a Shawn Barber, dvojnásobný halový mistr světa na čtyřstovce Pavel Maslák, vicemistr světa na 1500 metrů z Portlandu Jakub Holuša, oštěpaři Vítězslav Veselý i keňský mistr světa Julius Yego. Kvůli Usainu Boltovi se letos přizpůsobil i termín na pátek 20. května, účast jamajské sprinterské hvězdy ale oficiálně potvrzena zatím není.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články