Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Lavillenie: V Jablonci chci ukázat dobrou formu před mistrovstvím světa

Praha - Loni se světový rekordman ve skoku o tyči Renaud Lavillenie kvůli časové vytíženosti omluvil ze Zlaté tretry v Ostravě, na mítink do Jablonce už letos přijel. V sobotu večer bude na severu Čech hlavní hvězdou závodu, v němž mu budou soupeři mimo jiné český rekordman Michal Balner a Jan Kudlička, který má aktuálně velmi dobrou formu.

Renaud Lavillenie
zdroj: DPA autor: Jens Wolf

Lavillenie měl letos problémy s kolenem a kotníkem, ale už se dal do pořádku a v posledních dvou závodech se mu dařilo. V Clermont-Ferrandu dokonce překonal šestimetrovou hranici. "Můžu skočit vysoko a deset dnů před vrcholem sezony je důležité být v rytmu a ukázat, že můžu skákat dobře. Poslední dva závody byly fakt povedené a chci udržet formu," řekl po příletu do Prahy.

Lavillenie byl v Česku už čtyřikrát, na Zlaté tretře třikrát vyhrál a na českém území je jeho nejlepším výkonem 592 cm. "Je dobré sem aspoň jednou za rok přijet. V Ostravě jsem se vždycky cítil dobře a v Praze to byl také povedený závod. Vím, že tu umím skákat dobře," upozornil francouzský tyčkařský fenomén, který si mítink v Clermont-Ferrandu i sám zorganizoval. "Bylo ta pro mě další motivace, aby se to povedlo," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Lavillenie: Chci získat větší jistotu na vysokých výškách

Halová sezona je pro devětadvacetiletého atleta prvním krokem k obhajobě olympijského vítězství. Na HMS v Portlandu bude útočit na druhé zlato na tomto šampionátu a bude na něj upřena pozornost, neboť obě klání v tyči jsou na programu první den jako samostatné disciplíny. Navíc se bude skákat rovnou finále.

"Je to pro nás tyčkaře dobrá šance se ukázat. V halách je málo místa, vždy skáčeme vedle výškařského doskočiště, to není snadné. Teď jsme šťastní, že tam budeme sami, v centru dění. Jsem nadšený, že toho budeme součástí, může to být navíc kvalitní závod pro muže i ženy podle průběhu sezony. Bude to dobrá show," věřil Lavillenie.

Počítá i s tím, že pojede v létě na mistrovství Evropy do Amsterdamu, kde může získat čtvrté zlato v řadě. A neodradí ho ani důležitá závěrečná příprava na OH v Riu. "Nemůžu to vynechat. Cítím šanci vybojovat medaili. Navíc příliš se soustředit na olympiádu může být nebezpečné. Dají se zvládnout oba vrcholy," řekl. Totéž se mu povedlo před čtyřmi lety, kdy ovládl HMS, ME i OH.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články