Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Atleti mají na MČR poslední šanci nominovat se na šampionát do USA

Praha - Poslední možnost splnit limit na halové mistrovství světa do Portlandu a zároveň první šanci zajistit si start na mistrovství Evropy pod otevřeným nebem v Amsterdamu a také na olympijských hrách v Riu budou mít o víkendu čeští atleti na domácím šampionátu v nové hale v Ostravě. Na startu nebude chybět ani Zuzana Hejnová, rychlost na dvoustovce bude testovat Pavel Maslák.

"Věřím, že nějaká jména pro Portland ještě přibudou, kandidátů je hned několik," řekl šéftrenér Tomáš Dvořák. Start na HMS má jistý zatím šest atletů a o limit budou bojovat například tyčkař Jan Kudlička (577), dálkař Radek Juška (800), tyčkařka Romana Maláčová (471), talentovaný mílař Filip Sasínek (3:39,50) či sprinteři.

Vyprodaná ostravská hala uvidí také českého tyčkařského rekordmana Michala Balnera či jeho kolegyni Jiřinu Ptáčníkovou, naopak v dráze bude chybět Denisa Rosolová, která po nemoci ukončila halovou sezonu, a také Jakub Holuša, jenž měl kolizi na mítinku v Glasgow a dal přednost odpočinku.

Je nám líto, video expirovalo.
Maslák si na šampionátu v Ostrava zkusí netradiční dvoustovku

Maslák už do HMS žádnou čtyřstovku nepoběží, jeho cílem na poloviční trati je překonat svůj čas z testu v Jihoafrické republice, kde předvedl výkon 20,65 sekundy. "Dvoustovku jsme zvolili proto, že chceme ještě zapracovat na rychlosti," uvedl Maslák. V nové hale už trénoval. "Je tam dobrá dráha," všiml si. Tajně může pokukovat po osobním halovém rekordu 20,52 před dvěma lety, letošní světové maximum je 20,44 a český rekord 20,49.

Tahákem bude souboj tyčkařů Balnera s Kudličkou. "Snad diváci udělají atmosféru, pak se bude skákat o dost lépe," přál si Kudlička, který má poslední šanci dostat se na HMS. "Pro mě to bude srdeční záležitost," upozornil rodák z Opavy Balner na skutečnost, že právě v Ostravě začala jeho kariéra. "Věřím, že Honza (Kudlička) splní limit a pojedeme na HMS oba," doufal. Oběma ke startu na OH stačí 555 cm. "To snad nebude problém, spíš věřím, že skočíme mnohem víc," dodal Balner.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články