Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Výškařka Hrubá znovu vylepšila český juniorský rekord 195 cm a už je třetí na světě

Ostrava - Výškařka Michaela Hrubá potvrdila, že má v letošní halové sezoně skvělou formu. Na domácím juniorském šampionátu v Praze ve Stromovce překonala vlastní český rekord své kategorie výkonem 195 cm, čímž se zařadila na dělené třetí místo v aktuálních světových tabulkách. 

Michaela Hrubá
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Dosavadní nejlepší výkon z Třince vylepšila o centimetr. Dorostenecká mistryně světa a vicemistryně světa mezi juniorkami skočila národní juniorský rekord 193 cm už na konci ledna, o čtrnáct dní později v Hustopečích ho vyrovnala a v Třinci 7. února vylepšila.

"Neskutečné. Myslela jsem si, že to spadlo, ale když všichni hulákali, tak jsem utíkala z doskočiště rychle pryč," uvedla Hrubá, která rekordní výšku zdolala na třetí pokus. "Do Ostravy se těším, protože tam přijde hodně lidí, co mě znají, plno kamarádů," řekla.

Nyní ji ještě čeká halový domácí šampionát mezi seniory příští týden v Ostravě, limit pro start na halovém mistrovství světa má hodnotu 197 cm. Juniorský národní rekord zaběhl na 60 metrů překážek také David Sklenář (7,80). Svěřenec Luďka Svobody vymazal o setinu z tabulek Martina Pokorného a Václava Sedláka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články