Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Ostrava zanedlouho otevře novou atletickou halu za 337 milionů

Ostrava - Ostrava bude mít k dispozici vedle špičkového otevřeného atletického stadionu také halu s parametry Mezinárodní atletické federace. S pracemi na ní se v těchto týdnech finišuje, stavba za 337 milionů korun by měla být hotova do konce listopadu. Hala by měla být součástí vítkovického sportovního komplexu, jenž by měl patřit do projektu Národních olympijských center.

Stavba atletické haly v Ostravě
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Součástí díla je také rekonstrukce atletického tunelu, který bude s halou propojen. Hala bude sloužit zejména pro atletiku, ale také hasičům pro požární sport. V rámci přípravy ji budou využívat také fotbalisté a hokejisté nebo školy," uvedla Vojkovská.

Atletická hala má vyhovovat normám IAAF. Její součástí bude běžecký ovál s šesti drahami o délce 200 metrů, osm přímých drah o délce 60 metrů a sektory pro skok do výšky, skok do dálky, skok o tyči a vrh koulí. Součástí atletického tunelu bude rovněž rovinka dlouhá 100 metrů.

"Atletickou halu jsme v Ostravě neměli. Její výstavbou tak doplňujeme chybějící infrastrukturu, která rozšiřuje celkové vybavení sportovního komplexu v této části Ostravy. Umožní nám nejen podpořit mladé talentované sportovce, ale zároveň přilákat do Ostravy další sportovní projekty, které si našly a najdou v životě obyvatel města i návštěvníků své místo," řekl náměstek primátora Lumír Palyza (ČSSD).

Atletická hala vyrůstá v těsné blízkosti Ostrava Arény, která je domácí halou hokejového klubu Vítkovice Steel a koná se v ní rovněž řada kulturních a sportovních akcí. Bude stát také poblíž Městského stadionu, kde letos začal hrát fotbalový Baník Ostrava a koná se na něm atletická Zlatá tretra. V blízkosti sportovišť jsou rovněž ubytovací kapacity.

"Celý sportovní komplex, tedy atletická hala a Městský stadion, je vybrán do projektu Národních olympijských center, tedy mezi sedm míst v celé České republice, pro atletiku a fotbal," uvedla Vojkovská. S financováním stavby atletické haly městu pomáhají evropské peníze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články