Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Dolehla na mě trochu únava, řekla Rosolová po tréninku v parném Pekingu

Peking – Čeští atleti jsou už v Pekingu a zvykají si na místní podmínky – teplo a vlhko. Na tréninkovém stadionu dva dny před startem šampionátu se proběhla a protáhla z české výpravy pouze Denisa Rosolová. Ostatní zůstali na pokoji nebo odešli na dráhu v blízkosti hotelu, neboť cesta k Ptačímu hnízdu je kvůli dopravě nevyzpytatelná. Seriál přímých přenosů startuje v sobotu na ČT sport. Zahajovací ceremoniál můžete sledovat v pátek na našem webu. Podívejte se na kompletní program.

Je nám líto, video expirovalo.
Rosolová okusila trénink v parném Pekingu

"Musíme to před závodem hodně vypočítat, protože každý den jsou jiné kolony. Někdy jedeme na stadion padesát, jindy třeba patnáct minut. Musíme improvizovat," uvedla Rosolová, která závodění v Pekingu dobře zná. Před sedmi lety startovala na olympijských hrách v Ptačím hnízdě ještě jako sedmibojařka.

Rosolová se vydala na trénink v pravé poledne, kdy slunce pálilo a teplota se pohybovala kolem 30 stupňů Celsia. "Když si dá člověk jednu rovinku, hned si musí sednout, protože je zadýchaný a zpocený úplně všude," podotkla vicemistryně Evropy ze závodu 400 m překážek z roku 2012.

Na stadionu se nezdržela dlouho, vyzkoušela především svou rychlost. "Trochu na mě dolehla únava, doufám, že to bude v neděli lepší," uvedla Rosolová směrem ke svému úvodnímu startu v rozbězích. "Těším se, protože jen ležet na pokoji mě nebaví," dodala.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články