Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Špotáková: Letos jsou v týmu větší favorité na zlato

Praha – Poslední z velkých českých medailových nadějí, oštěpařka Barbora Špotáková, odletěla do Pekingu, který od soboty hostí atletické mistrovství světa. Světová rekordmanka se vrací na místo, kde před sedmi lety poprvé vyhrála olympijské hry a opět má medailové ambice.

Je nám líto, video expirovalo.
Špotáková před Pekingem: Na olympiádě jsem byla pod větším tlakem

Před sedmi lety ovšem odlétala Špotáková do Pekingu úplně v jiném rozpoložení. Na jiný závod, v jiné formě a pod jiným tlakem. "Určitě jsem byla před olympiádou víc nervózní, tenkrát jsem byla pasovaná na jasnou favoritku. Teď jsou v našem týmu určitě větší favoriti na zlato, než jsem já, tak sem ráda, že už ta odpovědnost neleží jenom na mě," srovnává Špotáková.

I tak by chtěla mířit na nejvyšší příčky, dobře ale ví, že ji čeká velká konkurence. "Startovní pole je hrozně vyrovnané a soupeřek je hodně. Stačí, aby to některé 'ulítlo' a bude strašně těžké na to nějak zareagovat," uvědomuje si Špotáková.

Den D pro dvojnásobnou olympijskou vítězku přijde až na úplný závěr MS. "Věřím, že to bude příjemná tečka za šampionátem. Neříkám, že zlatá, ale jsem bojovnice, nechám tam jako vždycky úplně všechno a uvidíme, jak to dopadne," dodává Špotáková.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články