Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Maslák poběží na Zlaté tretře netradičně třístovku

Ostrava - Čerství haloví mistři Evropy Pavel Maslák a Jakub Holuša se na 54. ročníku atletického mítinku Zlatá tretra v Ostravě představí v netradičních disciplínách. Šampion na čtvrtce Maslák poběží 26. května na Městském stadionu ve Vítkovicích 300 metrů, Holuša zase místo patnáctistovky zkusí kilometr. "Chtěli jsme lidem nabídnout něco jiného, než co lze vidět na každém mítinku Diamantové ligy. Na úvod sezony se tyto netradiční tratě oběma atletům hodí, než znovu přesednou na svoji klasiku," řekl sportovní manažer Zlaté tretry Alfons Juck.

Vítězná radost Pavla Masláka
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Zlatá tretra znovu cílí na neobvyklé disciplíny. Další z nich je běh na 600 metrů, jehož protagonistou bude David Rudisha. Nejlepší osmistovkař historie se pokusí překonat světový rekord Američana Johnnyho Graye 1:12,81 z roku 1986.

Organizátoři jsou dohodnutí i s oštěpařkou Barborou Špotákovou, která loňský ročník vynechala. Do finále spějí i jednání s jejími soupeřkami Marií Abakumovovou a Christine Obergföllovou. "Bára by ráda splatila dluh divákům a věříme, že se nám podaří získat i další dvě, které se nedávno staly maminkami," řekl Juck.

Jakub Holuša
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Zlatá tretra má zatím potvrzeno sedm známých jmen: Renaud Lavillenie, Bohdan Bondarenko, Anita Wlodarczyková, Vítězslav Veselý, Pavel Maslák, Jakub Holuša, Anežka Drahotová. Pořadatelé však stále živí naději, že se největší hvězdou stane jamajský sprinter Usain Bolt. "Čekají ho první závody na Jamajce a podle nich se bude rozhodovat o dalších startech," řekl Juck.

Letos se už bude závodit na zrekonstruovaném Městském stadionu. Podle předsedy představenstva Vítkovice Arény Kamila Vrubla postupují práce přesně podle harmonogramu. "Do konce dubna musíme předat stadion pořadatelům," řekl Vrubl.

Je nám líto, video expirovalo.
Maslák a Holuša poběží na Zlaté tretře netradiční disciplíny
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články