Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hejnová už trénuje bez bolesti, přípravu na HME si zpestřila natáčením

Praha – Jednou z hvězd březnového HME v atletice by měla být Zuzana Hejnová. Mistryně světa na 400 metrů překážek je po těžkém zranění nohy už v plném tréninku a nedávno si přípravu zpestřila natáčením spotů pro kontinentální mistrovství.

Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Hejnová po vleklých zdravotních potížích už trénuje bez bolesti a věří, že se do halového mistrovství Evropy v Praze stihne kvalitně připravit. Léčila se dokonce u věhlasného doktora Hanse-Wilhelma Müllera-Wohlfahrta v Mnichově, který ji zbavil potíží s bolavou patou, takže mohla absolvovat soustředění v Tatrách a nyní i přípravu v Harrachově.

Nejlepší česká sportovkyně minulého roku si zlomila kost v nártu na začátku února a podstoupila operaci. Na jaře odjela na soustředění do Afriky a s návratem na ovály to vypadalo dobře. Jenže se ozvala dlouholetá její potíž - bolavá pata. Hejnová sice absolvovala několik závodů, ale na domácím šampionátu v Ostravě na začátku srpna předčasně ukončila sezonu.

Už v září hovořila o tom, že její v zimě zlomená zánártní kůstka je v pořádku, stále ale cítila patu. "Müller-Wohlfahrt poprvé udělal drastickou léčbu, tři dny jsem ani nemohla chodit, ale pak to odeznělo. Minulý týden jsem tam ještě byla pět dní v kuse, chodila jsem na léčení každý den. Teď věřím, že už se to nevrátí," uvedla.

Zuzana Hejnová:

"Užívám si i ty těžké tréninky. Jsem na tom dobře, teď probíhá pátý týden v tréninku bez omezení. Vypadá to dobře. Doufám, že budu zdravá a stihnu na HME se připravit. Tam bych nerada chyběla."

Lékař prý využil homeopatika, telecí aminokyseliny, Hejnové dával injekce do zad i přímo do bolavé paty, atletčinu nohu i mírně ozařoval. "Cítila jsem tu nohu i po dvouměsíčním volnu při delší chůzi, ale hned při první návštěvě jsem to přestala po třech dnech cítit," prohlásila Hejnová. "Ťukám, kde můžu. Věřím, že už se to nevrátí," uvedla.

Vtipné i únavné natáčení

V aktivní účast věří, i proto se podílí také na propagaci šampionátu. Natočila klip, který má ukázat, že i fanoušek může být součástí českého týmu atletů. Příznivce ztvárnil Pavel Liška, celý klip má název Rande. "Natáčení bylo jednak hrozně vtipné, ale také dost únavné, mnoho hodin, snad čtyřicetkrát dokola. Není to legrace říkat pořád to samé, ale nakonec to bylo super," uvedla Hejnová.

Je nám líto, video expirovalo.
Hejnová a Liška točili spot
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články