Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Běžec Holuša je v nemocnici kvůli problémům s ledvinami

Praha - Běžec Jakub Holuša, který kvůli nemoci nenastoupil na curyšském mistrovství Evropy do finále závodu na 1 500 metrů, leží v nemocnici na pozorování. Jeho krevní testy totiž odhalily extrémně zvýšené ledvinové hodnoty.

Jakub Holuša
zdroj: GettyImages autor: Michael Steele

Holuša patřil v Curychu k českým medailovým nadějím, protože v letošní sezoně útočil na letitý český rekord, ale už v rozběhu se necítil dobře. Do finále sice postoupil časem, ale sotva mluvil a ještě dlouho po běhu nemohl ani pořádně dýchat. Ještě týž večer dostal teplotu a kvůli nemoci musel boj o medaili vzdát.

Když se vrátil domů, cítil se už dobře. Pro jistotu zašel na testy, neboť ho bolela záda v oblasti ledvin. "Oproti víkendu jsem se cítil úplně v pořádku, ale byl jsem na Dukle na krvi a testy odhalily totálně zvýšené ledvinové hodnoty," řekl Holuša. Proto odjel okamžitě do vojenské nemocnice ve Střešovicích, kde ho na interně znovu otestovali.

"A už si mě tady raději nechali," prozradil Holuša. "Mám něco s ledvinama a hlídají mě. Zatím se neví, co mi přesně je, dělají se další testy. Nejspíš na mě lezla viróza a já to tělo přetáhnul. Přetočil jsem kolečka a ledviny to asi nedaly. Nechápu, podle lékařů to je prý situace, kterou mívají lidi nad 60 let," dodal šestadvacetiletý atlet.

Je nám líto, video expirovalo.
Běžec Holuša je hospitalizován kvůli problémům s ledvinami
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články