Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Evropské zlato v maratonu vybojovala Francouzka Daunayová

Curych – Maraton na evropském atletickém šampionátu ovládla v kategorii žen devětatřicetiletá Francouzka Christelle Daunayová. Pro titul si v Curychu doběhla v čase 2:25:14 a o 13 sekund porazila o rok mladší Italku Valerii Straneovou, která získala stříbro i na loňském světovém šampionátu v Moskvě. Třetí skončila další třicátnice Jéssica Augustová z Portugalska. Odpolední blok i s několika českými nadějemi sledujte od 14:45 na ČT sport nebo na našem webu.

Je nám líto, video expirovalo.
Evropské zlato v maratonu vybojovala Francouzska Daunayová

Daunayová je v posledních letech nejlepší francouzskou vytrvalkyní, drží národní rekordy od deseti kilometrů až po maraton, ale výraznější úspěchy se jí zatím vyhýbaly. Z významných světových maratonů má na kontě druhé místo v Paříži a třetí v New Yorku, medaile z velké mezinárodní akce jí však dosud chyběla.

Letos byla Daunayová na MS v půlmaratonu na sedmém místě nejlepší Evropankou, v květnu vyhrála půlmaraton v Karlových Varech. Na členité trati v ulicích Curychu dlouho běžela v čele se Straneovou, ale ta už v závěru jejímu tempu nestačila.

Mistrovství Evropy v atletice v Curychu:

Ženy: Maraton: 1. Daunayová (Fr.) 2:25:14, 2. Straneová (It.) 2:25:27, 3. Augustová (Portug.) 2:25:41, 4. Nemecová (Chorv.) 2:28:36, 5. Abeylegesseová (Tur.) 2:29:46, 6. Incertiová (It.) 2:29:58.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články