Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Rosolová po postupu: Příště může i pršet a bude mi to jedno

Curych – Denisa Rosolová bojovala v rozběhu na 400 m překážek jen s časem, soupeřky nechala daleko za sebou. Zvykla si i na kluzký povrch v deštivém Curychu. Závěr vypustila a hravě zvítězila v celkově čtvrtém nejlepším času. Po doběhu se usmívala.

"Není to tak, že bych nechtěla lepší medaili, ale každá je dobrá. Ale nebudu hodnotit, protože jsem neviděla ostatní, podívám se na to v klidu na hotelu. Ale pokud chci vyhrát, musím porazit všechny a kdykoliv," řekla držitelka stříbrné medaile z mistrovství Evropy v Helsinkách 2012.

Když dobíhala, podívala se na tabuli na přímý přenos a zvolnila, když viděla soupeřky za sebou. "Netahala jsem jako na mistrovství republiky, protože jsem viděla, že soupeřky jsou daleko, nebylo to třeba," vysvětlovala. V Ostravě na domácím šampionátu si zaběhla letošní maximum 54,63 sekundy. Její osobní rekord právě z Helsinek je o 39 setin lepší.

Hlavně nespadnout jako Ryžikovová

Ještě má v živé paměti svůj pád ze čtyřstovky na letošním halovém MS v Sopotech a hned jí naskočila husí kůže, když v běhu před ní upadla na poslední překážce jedna z favoritek Hanna Ryžikovová a její šance tak skončily. "Takže jsem si říkala, že hlavně nesmím udělat takovou chybu," prohlásila Rosolová.

Je nám líto, video expirovalo.
Rosolová postoupila z rozběhu s přehledem

Z mokrého tartanu měla strach. Tvrdý povrch stadionu Letzigrund leckomu klouže, ale česká překážkářka se po dnešním běhu uklidnila. "Zkoušeli jsme to před závodem a já viděla, že to klouže, hřebíky se mi lámaly. Mám už dvoje zlomené, jak to je tvrdé. Ale zvládla jsem to," zaradovala se. V dalších bězích prý klidně může i pršet. "Teď už vím, že je to v pohodě," dodala.

Nejtěžší prý bude pro Rosolovou semifinále, neboť do finále chtějí všechny. Podle výsledků rozběhu to vypadá, že na medaile je zhruba pět adeptek. "Ale bude záležet, jak holky budou zvládat ty tři běhy, i pomalý běh ubírá síly," upozornila Rosolová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články