Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Maslák musel kvůli zraněnému stehennímu svalu ukončit sezonu

Praha - Místo avizovaného návratu na atletickou dráhu musel čtvrtkař Pavel Maslák ukončit sezonu a nebude tak na srpnovém šampionátu v Curychu obhajovat titul mistra Evropy. Důvodem je zranění pravého zadního stehenního svalu, s kterým český rekordman laboruje od konce května. "Zranění není doléčené natolik, aby mohl mít dost času kvalitně se připravit na mistrovství Evropy," uvedl Maslákův manažer Alfons Juck.

Pavel Maslák
zdroj: AP autor: Matt Dunham

"Musím se s tím smířit a dívat se na věci pozitivně. Titul mistra Evropy už mám, tak to až tak nebolí, jako kdyby se mi to stalo například v olympijském roce," uvedl halový mistr světa Maslák. Ten má teď před sebou další pauzu a až po úplném vyléčení zahájí přípravu na halovou sezonu 2015. V ní má jediný cíl - získat na domácím šampionátu v Praze halový titul mistra Evropy.

Třiadvacetiletý Maslák se zranil na Evropském poháru klubů v Portugalsku, na kterém si natrhl sval. Z velkých závodů kvůli tomu pak přišel o Diamantovou ligu v Eugene, Zlatou tretru, Memoriál Josefa Odložila i mistrovství Evropy družstev. Od poloviny června už ale trénoval a na tento pátek ohlásil návrat, už v pondělí však přihlášku na Diamantovou ligu v Monaku stáhl. Na tréninku totiž opět začal cítit bolest v postiženém místě.

Je nám líto, video expirovalo.
Vyjádření Pavla Masláka
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články