Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Každá překážka i mezera byla jiná, divil se smolař Svoboda po návratu na dráhu

Praha - Překážkář Petr Svoboda se po více než třech letech pauzy zaviněné vážnými zdravotními problémy vrátil k atletice. Český rekordman nastoupil do svého prvního závodu po 39 měsících v sobotu na přeboru Prahy a cílem proběhl v času 14,27 sekundy, což je přesně jednu sekundu za jeho vlastním českým rekordem z roku 2010.

Petr Svoboda
zdroj: ČT4

Svoboda na halovém mistrovství Evropy v roce 2011 v Paříži vyhrál a od té doby se trápil. Před tehdejší letní sezonou ho začala bolet achillovka, do které se mu později dostal zánět a Svoboda málem přišel o nohu. Dlouho se léčil a už letos v hale věřil, že by mohl opět vyběhnout.

Nakonec zrušil i několik plánovaných startů v letošní sezoně pod otevřeným nebem, naposledy tento týden v pondělí na Memoriálu Josefa Odložila, kde právě před čtyřmi lety běžel český rekord. Nakonec se rozhodl startovat v sobotu na Julisce.

"Poslední tréninky nebyly dobré a musím říci, že po tom středečním jsem byl přesvědčen, že Peťan (Svoboda) běžet absolutně nemůže," napsal na stránkách svobodagroup.cz kouč Ludvík Svoboda. Páteční trénink nad překážkami byl o něco lepší. "A hlavně Peťan chtěl běžet," uvedl kouč.

Oba prý prožívali v sobotu velké nervy. "Bylo to hrozné, každá překážka jiná, každá mezera jiná, vůbec jsem nevěděl, co se to se mnou děje. Až když jsem vedle sebe ucítil soupeře, tak jsem si řekl, že to musím vyhrát," řekl podle týmového webu překážkář Svoboda. "Sešlapuj trochu, vždyť nad těmi překážkami lítáš," říkal si prý. "No a pak už byl cíl," uvedl Svoboda.

Oběma se ulevilo. "Pro mě jako pro trenéra to byly neskutečné nervy, ale pro Petra asi ještě větší. Nakonec to dopadlo dobře, doběhl do cíle," ulevilo se trenérovi Svobodovi. "Dosažený čas není vůbec rozhodující, hlavní je, že si Petr ověřil, že může opět závodit," dodal radostně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články