Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

V Kladně bude debutovat DeLoachová-Soukupová, favoritkou je Klučinová

Kladno - Nový lákadlem mezinárodního vícebojařského mítinku v Kladně je sedmibojařský debut bronzové olympijské medailistky ve skoku do dálky z Londýna Janay DeLoachové-Soukupové z USA. Doprovod jí bude dělat světový rekordman v desetiboji krajan Ashton Eaton. Na osmý ročník mítinku naopak nakonec nepřijdou ukrajinská mistryně světa Hanna Melnyčenková či Polka Karolina Tymiňská, čtvrtá sedmibojařka na loňském MS v Moskvě.

"Nemám absolutně žádnou představu, jak bude můj víceboj vypadat," řekla DeLoachová-Soukupová. "Závod si chci prostě jen užít a uvidíme, jak to dopadne," prohlásila. Není prý vyloučeno, že se v budoucnu bude víceboji věnovat víc. "Tohle je test, jak se u toho budu cítit," uvedla. Favoritkou sedmiboje bude Eliška Klučinová, která v Götzisu útočila na vlastní český rekord z loňského MS v Moskvě (6 332), nyní má prý o něco lepší formu.

Eaton, který před dvěma lety vymazal výkonem 9 039 bodů Romana Šebrleho z rekordních tabulek, závodit nebude, neboť desetiboj vyměnil na jednu sezonu za běh na 400 metrů překážek. V této disciplíně nastoupí v úterý na Zlaté tretře.

Je nám líto, video expirovalo.
V Kladně se představí DeLoachová-Soukupová

Mezi muži má nejlepší osobní rekord (8 725) dvaatřicetiletý Kazach Dmitrij Karpov, který byl v Kladně už pětkrát a v roce 2012 mítink vyhrál. Ukrajinec Oleksej Kasjanov měl v Götzisu potíže se zánětem v zubu, nyní už je prý v pořádku. "Byl jsem týden v nemocnici, ale už se cítím dobře," řekl před prvním startem sezony. "Uvidíme, co z toho vyleze, ale hlavně chci zůstat zdravý," uvedl vítěz závodu z roku 2010.

Adam Sebastian Helcelet se v Götzisu potýkal se zraněným kotníkem, ale už je také takřka zotavený. "Takže snad ty body budou výš. Úplně stoprocentní to není, ještě to v hlavě mám, ale nijak zásadně to nebolí. Takže bych se mohl zlepšit ve všem, v Götzisu to byly průměrné výkony, nic pořádně mi nevyšlo," komentoval součet 8 001 bodů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články