Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Smolaře Svobodu nepustí na start pochroumané koleno

Praha - Překážkář Petr Svoboda prožívá krušné časy. Bývalý halový mistr Evropy po řadě měsíců vyléčil zánět achilovky, kvůli kterému mu hrozila i amputace. Jeho návrat na dráhu brzdí další zdravotní problémy. Kvůli nim přišel o start na Memoriálu Josefa Odložila. Přímý přenos mítinku můžete sledovat v pondělí od 18:00 na ČT sport a našem webu.

Je nám líto, video expirovalo.
Altet Svoboda překážky na Julisce nepoběží

Petr Svoboda se zranil na jaře roku 2011, krátce po svém největším úspěchu kariéry. Zdravotní problémy ho na start nepustily tři roky. Vrátit se chtěl minulou neděli. "Čtyři dny před prvním startem, který měl být v Třebíči, jsem si při tréninku prošlápl koleno, protože jsem dostával prášky na povolení svalů kvůli lehce nataženému tříslu.

Musel tedy absolvovat prohlídku u docenta Pavla Koláře. "Zranění není vážné. Spíše je problém, že je v plné tréninkové zátěži. Chce to klidový režim," popsal odborník, který je vždy nablízku českým sportovcům. "Tím pádem padá Odložilův memoriál a svůj první závod bych směřoval na pražský přebor," řekl Svoboda. 

Jiný by se už možná vzdával. Svoboda ale pořád věří, že se vrátí na dráhu v plné síle. "Teď už jen přestát tuhle bolístku a pak hurá na start a hurá o cíle," těšil se.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články