Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Špotáková se vrací k závodění, poprvé v sezoně startuje i Svobodová

Řím - První ostrý start po mateřské dovolené čeká oštěpařku Barboru Špotákovou. Na mítinku Diamantové ligy v Římě otestuje aktuální formu. Vedle dvojnásobné olympijské vítězky bude v Římě závodit poprvé v sezoně také tyčkařka Jiřina Svobodová, 400 metrů překážek poběží Denisa Rosolová. Římský závod Diamantové ligy sledujte živě od 20:00 na programu ČT sport a našem webu.

Špotáková už házela loni v září v Domažlicích, necelé čtyři měsíce po narození Janka, a oštěp doletěl na slušných 62,33 metru. Jejími soupeřkami ve čtvrtek budou Australanka Kimberley Mickleová, která vede letošní tabulky výkonem 66,83, či Slovinka Martina Ratejová (letos 65,48).

"Jsem připravená, zdravá a jsem zvědavá, co z toho bude," řekla Špotáková minulý týden. "Už mám trochu závodní horečku, věřím, že vstoupím do sezony dobře," dodala. Po Římě ji čeká Memoriál Josefa Odložila 9. června, Zlatá tretra 17. června a následné mistrovství Evropy reprezentačních družstev. "Pak se rozhodnu, co se sezonou dál," uvedla.

Je nám líto, video expirovalo.
Špotáková se vrátí v Římě do Diamantové ligy

Rosolová zaběhla v Eugene čas 56,45 sekundy a nebyla moc spokojená, v Římě si chce zlepšit náladu. "Ten výsledek v Eugene má výhodu v tom, že horší už to být nemůže," podotkla. Favoritkou závodu bude Jamajčanka Kaliese Spencerová, česká mistryně světa Zuzana Hejnová se po zlomenině nohy připravuje na návrat, ale termín prvního startu ještě nezveřejnila.

Svobodová plánovala vstoupit do sezony dříve, ale ještě se rozhodla trénovat. Ve startovní listině je kromě jiných i vedoucí žena letošních světových tabulek Kubánka Yarisley Silvaová (466). Hvězdami mítinku budou jamajská sprinterka Shelly-Ann Fraserová-Pryceová a její krajan sprinter Nesta Carter či jeho americký soupeř Justin Gatlin.

Naopak se startem do sezony stále váhá Jamajčan Usain Bolt, který by měl poprvé vyběhnout až na Zlaté tretře. K vrcholům by měl patřit i skok vysoký, v němž se utkají Ukrajinec Bohdan Bondarenko, Kanaďan Derek Drouin i Rus Ivan Uchov. Ti všichni letos skočili přes 240 cm, tutéž výšku umí zdolat také Mutaz Essa Baršim, který rovněž ve startovní listině nechybí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články