Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Koulař Prášil má natržený sval, na HMS nepojede

Praha - Koulař Ladislav Prášil má natržený šikmý břišní sval a nepojede na halové mistrovství světa v atletice, které se v Sopotech koná od pátku do neděle. Prášil měl být jednou z českých medailových nadějí. Halové mistrovství světa sledujte od 7. do 9. března živě na programu ČT sport a našem webu.

Ladislav Prášil
zdroj: getty images autor: Ian Walton

Ještě minulý týden v úterý na mítinku v pražské O2 Areně Prášil živil naději, že do Sopot pojede, byť se při soutěži koulařů trápil kvůli bolesti. Původní vyšetření jeho boku totiž neprokázala žádné vážnější zranění, až sonografické vyšetření minulý týden ukázalo na poraněný sval.

Asi centimetrovou trhlinu musí Prášil vyléčit, aby mohl 20. března odletět na soustředění do Jihoafrické republiky. "Pro mě je to spíš úleva, že už vím, o co jde," řekl Prášil. Bolest totiž cítil už tři týdny a nemohl pořádně trénovat. "Bolela mě z toho i záda, takže teď to musím dát hlavně co nejdřív do kupy," prohlásil.

Bronzový medailista z loňského halového mistrovství Evropy v Göteborgu letos předvedl nejdelší vrh 20,82 metru v Jablonci. Byl sedmý na světě, v redukovaných tabulkách figuroval na pátém místě. "Štve mě to, že do Sopot nejedu, samozřejmě, ale ne nějak extrémně," uvedl.

Dochází na rehabilitaci, elektroléčbu, dostal dávku krevní plazmy a pracuje s fyzioterapeuty. "Do odletu do Afriky to snad bude v pohodě," věřil. Pátý muž z loňského MS v Moskvě už kvůli bolavému boku vynechal halové MČR v Praze před třemi týdny a minulé úterý vrhal v Praze hlavně proto, že byl jednou z tváří mítinku.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Ladislavem Prášilem o jeho zdravotních problémech
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články