Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kdo získá titul Atlet roku? O Hejnové nikdo nepochybuje

Praha – O vítězi ankety Atlet roku není téměř pochyb. S největší pravděpodobností bude titulem poctěna překážkářka Zuzana Hejnová. Úřadující mistryně světa a letos neporažená závodnice už letos vyhrála anketu o nejlepší atletku Evropy a dostala se mezi tři nejlepší atletky světa. Na českém atletickém trůnu vystřídá oštěpařku Barboru Špotákovou, která vládla anketě nepřetržitě šest let. Vyhlášení v hotelu Ambassador – Zlatá husa začíná ve 21:40 v přímém přenosu ČT1 a našeho webu.

Do hlasování se zapojilo 156 trenérů, funkcionářů a novinářů, kteří kromě Hejnové vybrali do elitní desítky výškaře Jaroslava Bábu, chodkyni Anežku Drahotovou, sedmibojařkou Elišku Klučinovou, tyčkaře Jana Kudličku, čtvrtkaře Pavla Masláka, kladiváře Lukáše Melicha, koulaře Ladislava Prášila, tyčkařku Jiřinu Svobodovou a oštěpaře Vítězslava Veselého. Ten je stejně jako Hejnová mistrem světa ze šampionátu v Moskvě, kde získal medaili (bronzovou) také Melich.

Bronzová olympijská medailistka z Londýna Hejnová prožila snovou sezonu. Vyhrála všech třináct závodů, stala se jasnou vítězkou Diamantové ligy a v Moskvě zvítězila na trati 400 metrů překážek s obrovským náskokem. Navíc poprvé v kariéře zlomila hranici 53 sekund.

Rekordmany ankety jsou se sedmi výhrami koulařka Helena Fibingerová a oštěpař Jan Železný, šestkrát triumfovali kromě Špotákové diskaři Ludvík Daněk a Imrich Bugár a běžkyně Jarmila Kratochvílová.

Vyhlášen bude také nejlepší trenér a mírným favoritem této ankety je Dalibor Kupka, kouč Hejnové. Ocenění dostanou i nejlepší junior a objev roku. Všichni vyhlášení si pro ocenění přijdou osobně.

První desítka nominovaná na atleta roku:

Jaroslav Bába, Anežka Drahotová, Zuzana Hejnová, Eliška Klučinová, Jan Kudlička, Pavel Maslák, Lukáš Melich, Ladislav Prášil, Jiřina Svobodová, Vítězslav Veselý.

Výsledky ankety Atlet roku od 11. místa:

11. Lenka Masná (800 m) 182 b., 12. Adam Sebastian Helcelet (víceboj) 120, 13. Denisa Rosolová (400 m př.) 115, 14. štafeta 4x400 metrů žen 28, 15. štafeta 4x400 metrů mužů 17, 16. Jan Doležal (víceboj) 7, 17. družstvo juniorských vrchařů 4, 18. Marek Bakalár (100 m) 2, 19. Antonín Žalský (koule) 1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články