Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Překážkář Svoboda vzdal boj se zraněnou patou a ukončil kariéru

Praha – Jsou za ním dva roky útrap. Po svém největším úspěchu v kariéře, zisku titulu halového mistra Evropy, laboroval se zraněnou patou. Nyní se rozhodl, že ukončí svou sportovní kariéru. Překážkáři Petru Svobodovi je 28 let a končit ještě určitě nechtěl, podle svých slov ale musel.

Petr Svoboda
zdroj: ČTK

Byl na třech operacích, ale potíže neodezněly. "Já vážně nechci (končit), ale bohužel jsem nucen. Spousta lidí mi říká, že přijde zázrak, tak doufám, že se dostaví. Nicméně já jsem spíš realista a momentálně se zázrak neděje. Nechci se k tomu upínat, protože už dva roky jsem se vyloženě trápil," řekl Svoboda v rozhovoru pro iDNES.cz.

Jeho trable začaly právě po zlatém pařížském šampionátu. "Moje atletická smrt byla to, že mě začala bolet burza na patní kosti. Ta vlastně všechno od začátku zkazila. Od zlaté medaile jsem si nestoupl na start," konstatoval držitel českého rekordu na 110 metrů překážek (13,27).

Svobodův nesplněný sen:

"Tenkrát jsem si říkal, když jsem vyhrál tu medaili, že bych mohl být první muž bílé pleti, který doběhne pod třináct vteřin. A jestli mě za to teď někdo zkritizuje, ať to udělá, ale já jsem si opravdu věřil. Byl to pro mě cíl a já chtěl dosahovat něčeho, co ještě nikdo přede mnou nedokázal."

zdroj: iDNES.cz

Zdráhá se však prohlásit, že jeho aktivní kariéra skončila definitivně. "Až budu trenér, tak budu trénovat se svými svěřenci a budu bojovat, abych se třeba ještě vrátil. A pokud ještě někdy budu cítit, že ve mně ta síla je, tak se na závod přihlásím a ukážu to. Mám v sobě ten pocit, že jsem ještě neřekl poslední slovo, které jsem ve sportu říct chtěl," dodal semifinalista olympijských her 2008 v Pekingu.

Svoboda si teď dodělává trenérskou licenci a chtěl by se zaměřit na mladé závodníky. "Snad bych to měl mít dobře zvládnuté a od března bych mohl trénovat. Doufám, že mi na Olympu dají šanci. Nechci to zveličovat, ale myslím si, že jsem člověk, který má mladým co dát. Zažil jsem Diamantovou ligu, mistrovství Evropy," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Překážkář Svoboda ukončil kariéru
Zdroj
ČTK, iDNES, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články