Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Odpočatá Špotáková se vrací k tréninku. Začne zvolna

Praha – Oštěpařka Barbora Špotáková si díky mateřské pauze pořádně od atletiky odpočinula a cítí se výborně. Nejúspěšnější oštěpařka světa posledních let se ve středu znovu zapojí do tréninku ve skupině Jana Železného. Do soutěží by se chtěla vrátit v příští sezoně, ale nechává všemu volný průběh.

Barbora Špotáková
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Loni na podzim se odstěhovala z Prahy do Sýkořice, kde bydlí její přítel. Po sedmi letech zápřahu na tréninku i závodech si užívala klid venkova. "Musela jsem nabrat síly. A podle toho, jak bych si ráda hodila, jsem je asi nabrala," uvedla.

Začátek přípravy bude však spíše volnější. Bude mít i sociologický aspekt vzhledem k návratu do kolektivu po delší době. "Nechám tomu volný průběh, mám s tím dobré zkušenosti, člověk se musí řídit svým tělem," řekla Špotáková. Souhlasí i její kouč Jan Železný. "Ale asi si oddechl, když jsem mu potvrdila, že přijedu," usmála se.

Je nám líto, video expirovalo.
Barbora Špotáková o svém návratu k tréninku

Na posilovnu zapomněla ráda

Špotáková se těší, až si hodí a půjde si zaběhat, naopak k srdci jí nikdy nepřiroste posilovna. První důležitější soustředění ale absolvuje až před Vánoci na Kanárských ostrovech.

I když se cítí v kondici, nechystá se Špotáková rozhodně tréninky "hrotit". Oštěp si ale hned vezme. "Ale budu se asi bát, abych si něco neudělala; jsem uvolněná, na posilovnu jsem zapomněla, a to hodně ráda," přiznala s úsměvem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články