Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Maslák zlepšil český rekord a z dvoustovky bere bronz

Tampere - Pavel Maslák vylepšil český rekord v běhu na 200 metrů na 20,49 sekundy. Ve finále mistrovství Evropy do 23 let ve finském Tampere získal tímto časem bronzovou medaili. Vlastní maximum z pátečního rozběhu zlepšil o dvě setiny. "Třetí místo je super, čas mohl být ještě lepší," řekl po doběhu Maslák.

V závodě o medaile Maslák prohrál o osm setin s vítězným Polákem Karolem Zalewským, od stříbrného Daniela Talbota z Británie jej dělily tři setiny. O dvě setiny za sebou naopak nechal favorizovaného Adama Gemiliho rovněž z Velké Británie, který v Tampere ovládl poloviční trať.

Dvaadvacetiletý havířovský rodák Maslák přijel do Finska s osobním rekordem 20,59, se kterým vedl české historické tabulky od loňského mistrovství republiky družstev v Táboře. Už v rozběhu se i v protivětru zlepšil o osm setin a ve finále ještě zrychlil, i když opět foukalo běžcům do tváří (-0,3 m/s).

"Třetí místo je super, čas mohl být ještě lepší," řekl Maslák, který třetím místem zopakoval výsledek z předloňského šampionátu této věkové kategorie v Ostravě. Tehdy mu bylo teprve dvacet let a dvoustovka byla jeho hlavní disciplínou. Od té doby přesedlal na dvojnásobnou trať, na níž je rovněž českým rekordmanem (44,91) a už také seniorským mistrem Evropy v hale i venku.

Bronzu z Tampere si i proto cení víc než toho z Ostravy. "Byli tu lepší soupeři a dvoustovky jsem tehdy běhal mnohem častěji než v současnosti," vysvětlil.

Maslák získal pro českou výpravu druhou medaili na šampionátu. V pátek vybojoval bronz desetibojař Adam Sebastian Helcelet.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články