Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Helcelet a Šebrle v Kladně chybějí, českou nadějí tak zůstává Klučinová

Kladno – Souboj o vítězství na víkendovém vícebojařském mítinku v Kladně svedou při neúčasti nejlepších Čechů Romana Šebrleho a Adama Sebastiana Helceleta Bělorus Andrej Kravčenko, Kazach Dmitrij Karpov a mladý talentovaný Srb Mihail Dudaš. Favoritkami sedmiboje na TNT Express Meetingu jsou Polka Karolina Tymiňská a Hanna Melnyčenková, kterým bude sekundovat česká rekordmanka Eliška Klučinová.

Startovní listina sedmého ročníku dostala trhliny kvůli zranění několika přihlášených atletů včetně Helceleta se Šebrlem i vinou termínových kolizí. O víkendu se koná nový vícebojařský mítink na Tenerife a mezistátní utkání Estonsko, Švédsko, Finsko. Přesto by Kladno nemělo mít problémy v boji o setrvání v seriálu IAAF Combined Challenge. "Máme kvalitní závodníky, třeba na mítinku ve Florencii měli výkony, na které bychom měli hravě dosáhnout," řekl sportovní manažer závodu Jiří Jón.

Stříbrný olympijský medailista z Pekingu Kravčenko je aktuálně nejlepší na světě, tabulky vede výkonem 8390 bodů. Tradičním účastníkem je i obhájce vítězství Kazach Dmitrij Karpov, jehož čeká první start v sezoně. "Letošní přípravu jsem měl po dlouhé době zdravotně bez problémů, takže si myslím, že jsem dobře připraven," uvedl Karpov. "Tady bych rád předvedl alespoň 8200 bodů, ale cítím se dobře, tak uvidíme. Forma musí vrcholit na MS v Moskvě," prohlásil atlet s osobním rekordem 8725 bodů.

Loňské vítězství bude obhajovat i Klučinová, která v Kladně už dvakrát překonala český rekord, který má nyní hodnotu 6268 bodů. "Tehdy jsem říkala, že to není pravděpodobné, a také letos se na to necítím, tak uvidíme," řekla Klučinová. Ve startovní listině jí ubyla i česká soupeřka, kvůli bolesti v zádech se odhlásila Kateřina Cachová. Polka Tymiňská umí sedmiboj přes 6500 bodů, loni se ale potýkala s únavovou zlomeninou. "Jsem v pořádku a připravena. Zapracovala jsem na dálce a oštěpu a myslím, že jsem na tom dobře," uvedla.

Ve startovní listině je aktuálně 15 mužů a 14 žen. "Startovní pole není nafouklé, alespoň to bude mít hladký průběh. A snad jako loni nebude pršet," doufal patron a spoluorganizátor mítinku Tomáš Dvořák. Závody začínají v sobotu v 11:10 překážkami žen, v neděli vystartují na překážky muži v 10:00.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články