Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Bolt v prvním "dálkovém klání" prohrál s Gayem o 23 setin

George Town (Kajmanské ostrovy) – Souboj na dálku mezi Usainem Boltem a Tysonem Gayem vyzněl v prvním kole lépe pro Američana. Zatímco o víkendu zaběhl Gay stovku v čase 9,86 sekundy, světový rekordman Bolt začal sezonu časem 10,09 sekundy. Na středečním atletickém mítinku na Kajmanských ostrovech rozhodla dokonce o prvenství šestinásobného olympijského vítěze až cílová kamera, jamajského krajana Kemara Baileyho Colea porazil jen o šest tisícin.

Usain Bolt
zdroj: ISIFA

Bolt uznal, že se mu závod nepovedl. "Necítil jsem se příliš silný ani na startu ani na prvních padesáti metrech. Nebyl to normální závod, musíme to rozebrat s trenérem," prohlásil.

V minulých dnech měl šestadvacetiletý Bolt problémy se stehenním svalem, kvůli nimž vynechal i domácí mítink v Kingstonu. Tam vyhrál stovku Američan Tyson Gay a časem 9,86 jako první v sezoně prolomil hranici deseti sekund.

"Dostávám se zpátky do ideálního zdravotního stavu, ale musím být opatrný. Každopádně se cítím dobře jako už dlouho ne a moc se těším na šampionát do Moskvy. Dám do toho všechno," řekl třicetiletý mistr světa z roku 2007 Gay po triumfu na mítinku, jenž byl součástí seriálu IAAF World Challenge. Jako první se letos dostal pod deset vteřin, druhý doběhl v takřka bezvětří s odstupem 17 setin Jamajčan Nesta Carter.

Do čela letošních světových tabulek ženské stovky se dostala Carmelita Jeterová. Pod 11 sekund ještě před ní v sezoně nikdo neběžel, americká sprinterka zvládla na Kajmanských ostrovech rovinku za 10,95. Nejlepší čas roku vyrovnal Jamajčan Hansle Parchment, který vyhrál 110 metrů překážek časem 13,25 sekundy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články