Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Argentina

Kocourek je již pošesté mistrem republiky v krosu

Střelské Hoštice (Strakonicko) - Milan Kocourek pošesté vyhrál mistrovství republiky v přespolním běhu a osamostatnil se tak na druhé příčce historického pořadí. V závodu žen byla ve Střelských Hošticích na Strakonicku nejrychlejší Lucie Sekanová, která získala svůj třetí titul.

Vítězný Milan Kocourek
zdroj: ČT24

Kocourek, který na nedávném MS v krosu doběhl na 53. místě, předčil na desetikilometrové trati na jihu Čech o 15 sekund Romana Rudoleckého. V historickém pořadí je lepší jen Vlastimil Zwiefelhofer, který vyhrál sedmkrát. "Trať byla rozbahněná, ale to mi nevadilo, je to prostě kros," prohlásil Kocourek po závodě.

Závod žen suverénně ovládla Sekanová, běžkyně USK Praha soupeřkám utekla ve druhém ze čtyř kol. "Nebavilo mě to relativně pomalé tempo, které jsme zvolily ze začátku, tak jsem si řekla, že do toho zkusím jít, co to půjde," řekla třiadvacetiletá svěřenkyně Róberta Štefka.

Je nám líto, video expirovalo.
Mistrovství republiky v přespolním běhu ovládl Milan Kocourek

Mezi mílaři si loňskou zlatou radost zopakoval Petr Vitner. Na rozdíl od minulého roku, kdy o prvenství rozhodl až ve finiši, však mohl tentokrát slavit titul v pohodě a nikým neatakován. Juniorské kategorie ovládli Jakub Zemaník a Anežka Drahotová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články