Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Na halové ME atletů jede také mužská štafeta

Praha - Česká výprava atletů na halové mistrovství Evropy v Göteborgu se na poslední chvíli rozšířila. Po odhlášení německé štafety mužů se dostalo na českou čtveřici, kterou vedle již nominovaných Pavla Masláka a Josefa Proroka vytvoří ještě Dan Němeček a Petr Lichý.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Tomášem Dvořákem a Pavlem Maslákem před HME

"Můžeme děkovat německým čtvrtkařům, kteří jsou bez formy a svaz je tam odmítl poslat," uvedl kouč Masláka, Proroka a Lichého Dalibor Kupka. Podle Dvořáka má ČR "velesilnou výpravu". "Už počtem. Máme na to, zopakovat úspěch z Paříže, kdy jsme vyhráli čtyři medaile," řekl Dvořák.

Mistrovství začíná v pátek 1. března (koulaři již ve čtvrtek večer) a největší pozornost je kladena na Pavla Masláka. "Nemyslím si, že jsou největší, třeba koulaři jsou na tom lépe," řekl Maslák. "Je to mistr Evropy, proč by nemohl být dvojnásobný?" ptal se sám sebe Dvořák.

Maslák zvolil v posledních dnech klidových trénink. "Něco jsme dělali, abychom se udrželi přes víkend. Už se moc trénovat nedá, karty jsou rozdány," vysvětlil Maslák. Česká republika má podle Dvořáka k dispozici jen dvě tréninkové haly. "Pro nás to není ideální, i když Pavel se v lednu připravoval v JAR," dodal šéftrenér reprezentace s tím, že "ME pod střechou" bude nevšední. "V Göteborgu se startuje v hale spojené s obchodním centrem. Koulaři mají kvalifikaci právě tam. Takže lidé kolem pojedou s košíkem a najednou jim do toho řachne koule. To budou koukat," uvedl se smíchem.

Dvaadvacetiletý sprinter loni českým halovým rekordem 46,14 odstartoval výbornou sezonu, ve které v červnu slavil titul mistra Evropy a o měsíc později se propracoval do semifinále olympijských her. Nízké ambice nemá ani pro Göterborg. "Pořád se cítím pod 46, ale zatím jsem šel dva závody a vůbec se mi nepovedly," prohlásil.

Nominace

Muži: Pavel Maslák, Josef Prorok (oba 400 m a 4x400 m), Dan Němeček, Petr Lichý (oba 4x400 m), Jan Kubista (800 m, 4x400), Martin Mazáč (60 m př.), Jaroslav Bába (výška), Jan Kudlička (tyč), Ladislav Prášil, Martin Stašek (oba koule), Adam Sebastian Helcelet (sedmiboj).

Ženy: Kateřina Čechová, Barbora Procházková (obě 60 m), Zuzana Hejnová, Denisa Rosolová (obě 400 m a 4x400 m), Lenka Masná (800 m a 4x400 m), Lucie Škrobáková (60 m př.), Jiřina Svobodová, Romana Maláčová (obě tyč), Jitka Bartoničková, Zdeňka Seidlová (obě 4x400 m).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články