Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Čechová zaběhla český halový rekord na šedesátce

Praha - Kateřina Čechová je novou českou halovou rekordmankou v běhu na 60 metrů. Sprinterka Olympu Praha dosáhla ve finálovém závodě na domácím šampionátu v pražské Stromovce času 7,24 sekundy a o tři setiny vylepšila sedmnáct let staré dosavadní maximum Zdeny Mušínské.

Čtyřiadvacetiletá Čechová měla již před šampionátem jistou účast na halovém mistrovství Evropy. Výpravu pro Göteborg v prvním dnu soutěží rozšířili překážkář Martin Mazáč a sprinteři Barbora Procházková a Jan Veleba.

Čechová se stala domácí šampionkou už počtvrté. O tři roky mladší Procházková na druhém místě vytěžila ze superrychlého finále osobní rekord 7,33, který přesně vyhovuje nominačním kritériím.

Mazáč obhájil titul na 60 metrů překážek časem 7,74 a limit splnil o jednu setinu. Po týdnu se tak přece jen dočkal nominačního výkonu. Minulou sobotu ve Vídni atletovi Olympu Praha pokazila radost chyba časomíry, protože původně oznámený čas 7,66 rakouští pořadatelé dodatečně změnili na 7,78.

Lucie Škrobáková
zdroj: ČT24

Také brněnský Veleba, který se vrátil na domácí trůn po dvou letech, pokořil normu o setinu. Časem 6,67 zaostal o dvě setiny za vlastním rekordem šampionátu. Roli favoritky potvrdila v soutěži tyčkařek Jiřina Svobodová, jež svůj pátý titul získala výkonem 447 cm před další účastnicí HME Romanou Maláčovou (435).

Lucie Škrobáková opakovaně splnila limit pro start na HME časem 8,04 a ziskem jedenáctého titulu se osamostatnila na druhém místě historického pořadí za patnáctinásobnou šampionkou Šárkou Kašpárkovou. Jen o jeden titul méně má po dnešku na kontě koulařka Jana Kárníková.

Je nám líto, video expirovalo.
Čechová ozdobila MČR rekordem
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články