Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Zlatá Ptáčníková: Při hymně jsem se rozbrečela

Praha - Čeští atleti na atletickém mistrovství Evropy zazářili. Vybojovali pět medailí, z čehož hned tři jsou nejcennější. Zlato přivezla i tyčkařka Jiřina Ptáčníková. "Euforie u mě ještě pořádně nezačala. Nechci si to připouštět, protože vrchol sezony je stále před námi," tvrdí. O svém fantastickém úspěchu si přišla popovídat do Profilu České televize.

Ptáčníková zvítězila v Helsinkách po výkonu 4,6 metru. "Bylo to úžasné, stanout na nejvyšším stupínku a poslechnout si českou hymnu. Dokonce jsem se rozbrečela," dojatě dodala šestadvacetiletá atletka.

Kvalifikace byla velmi náročná na psychiku. "Měla jsem jen dva pokusy. Celý druhý den jsem se hodně sbírala, ale finále jsem si užila," řekla. Nejdůležitější je údajně psychická kondice. "Hlava dělá hodně, a to u každého sportu. Je nutné se soustředit a neusnout na vavřínech. To pro mne před Londýnem bude rozhodující," tvrdí.

Příští týden začne skokance tréninkové soustředění. S vypjatou přípravou na olympiádu však nepočítá. "Už není příliš času. Potřebuji sice doladit skákání, jelikož mě zpomalilo zranění, ale před olympiádou budu spíše odpočívat a připravovat se psychicky," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Ptáčníková v Profilu ČT
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články