Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Maslák zatím neví, jakou na olympiádě poběží trať

Helsinky - Mistr Evropy v běhu na 400 metrů Pavel Maslák zatím neví, jakou trať poběží na olympijských hrách v Londýně. Na výběr má dvě možnosti. Čtyřstovku, na níž drží český rekord, nebo poloviční trať, na níž český rekord v letošní sezoně vyrovnal. Sám se kloní ke kratší trati, naopak jeho kouč Dalibor Kupka by radši celý okruh.

Pavel Maslák se zlatou medaiíl z ME
zdroj: ČTK autor: Tibor Alföldi

Oba plánují o tom ještě debatovat. "Musíme se domluvit," řekl Maslák. "Budeme se o tom ještě asi dost bavit," přitakal Kupka.

Maslák by preferoval dvoustovku, na níž se stal loni v Ostravě bronzovým medailistou na ME do 23 let. Na stejném šampionátu bude závodit i příští rok, protože je mu teprve jednadvacet. "Chci se ke dvoustovce vrátit a udělat na ní ještě nějaký úspěch," povídal sprinter.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlas Pavla Masláka a medilový ceremoniál

Loni na mistrovství světa v Tegu běžel semifinále se slavným Jamajčanem Usainem Boltem a vůbec neudělal ostudu. Ale na olympiádě by mohl mít větší šance podle papírových předpokladů právě na čtyřstovce, na níž letos v hale i po otevřeným nebem překonal letité rekordy Karla Koláře. "Já to na 80 procent vidím na čtyřstovku," prohlásil Kupka.

Maslák dnes v Helsinkách dostal zlatou medaili a při ceremoniálu byl víc nervózní, než před samotným finále. "Bylo to neskutečné. Klepaly se mi nohy dost. Nic jsem nevnímal, jen jsem si zpíval," přiznal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články