Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pražskou tyčku vyhrála čerstvá rekordmanka Ptáčníková

Praha - Jiřina Ptáčníková a Jan Kudlička vyhráli mítink Pražská tyčka v hale na Strahově. Čerstvá držitelka českého halového rekordu překonala 452 cm, Kudlička zdolal 562 cm a k limitu na halové mistrovství světa mu chybělo deset centimetrů.

Tyčkařka Jiřina Ptáčníková
zdroj: ČT24

"Už jsem unavená, potřebuji přitrénovat," řekla Ptáčníková, která v sobotu v Doněcku skočila 470 cm a na absolutní český rekord jí chyběly dva centimetry. Dnes jí při závodech radil bývalý český rekordman Zdeněk Lubenský, který se nedávno stal jejím pomocníkem při tréninku.

Kudlička si vytvořil halový osobní rekord, ale spokojený nebyl. "Škoda. Při druhém pokusu chyběl kousek," řekl serveru atletika.cz. "Mám mnohem na víc," tuší Kudlička, který má poslední dvě šance příští týden v úterý ve Stromovce a při víkendovém MČR tamtéž.

Ambice Jiřiny Ptáčníkové před halovým MS:

"Vždy jsem měla cíl probojovat se z kvalifikace do finále. Když není kvalifikace, tak tam zbývá už jen ta medaile. Doufám, že se o ni poperu."

V doplňkových disciplínách se blýskl především dálkař Roman Novotný, který předvedl v poslední sérii svůj první osmimetrový skok v sezoně (802). K limitu na HMS mu chybí třináct centimetrů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články