Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rychlé holky se připravují na sezónu v hale

Praha - Česká rekordmanka v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová se připravuje ve skupině Rychlé holky a spolupráce s ostatními jí velmi sedí. Název skupiny na tyto atletky sedí, v Česku nemají ve svých disciplínách konkurenci. "vymyslela to Zuzana Bergrová, původně se nám to moc nelíbily, ale nakonec se to ujalo," přiblížila vznik názvu Hejnová.

Denisa Rosolová a Zuzana Hejnová
zdroj: ČT4

Rychlé holky se momentálně připravují v Praze, pracují na fyzické kondici, nabírají svalovou hmotu. "Z toho, co natrénujeme na podzim, pak žijeme celou sezónu, takže je potřeba tvrdě pracovat," řekla Hejnová. Martina Blažková vymýšlí pro své svěřenkyně pestrý trénink - v posilovně se nyní hodně věnují balančním cvikům. "Nejde o to hned vzít do rukou kus železa a posilovat, já mám trénink postavený jinak. Pokud je tělo v souladu, tak při tréninku nehrozí ani zranění. A ačkoliv jsou to běžkyně, tak nelze posilovat jen nohy," vysvětlila Blažková.

Je nám líto, video expirovalo.
Rychlé holky trénují

Příprava nejlepších českých atletek směřuje k olympijským hrám v Londýně. Zuzana Hejnová nechce opakovat chybu z uplynulé sezóny, kdy jako jedna z medailových kandidátek skončila ve finále světového šampionátu sedmá. "Rozebírali jsme to a řekli jsme si, že jsem možná trénovala až moc. Snad se poučíme a uděláme některé věci jinak," dodala Hejnová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články