Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kipsang zaběhl ve Frankfurtu druhý nejrychlejší maraton

Frankfurt - Keňan Wilson Kipsang zaběhl na frankfurtském maratonu druhý nejlepší čas historie. Kipsang, který útok na titul avizoval již před závodem, zaostal za pět týdnů starým rekordem svého krajana Patricka Makaua o pouhé čtyři vteřiny.

Maraton v Berlíně
zdroj: ČT24

"Je velmi dobře možné, že v tomto závodě by mohl světový rekord klidně padnout. Je to dobrá trať, povrch drží a fanoušci jsou fantastičtí," prohlásil keňský běžec před závodem. Nakonec se ve svých prognózám málem strefil. Čas 2:03:41, kterého Kipsang dosáhl, je jen o čtyři sekundy horší než nejlepší světový výkon Keňana Makaua ze zářijového maratonu v Berlíně. "Mám z výkonu velkou radost, vodiči odvedli výbornou práci. Zkusím to příští rok, alespoň budu mít o to větší motivaci," řekl o možném útoku na rekord devětadvacetiletý Kipsang.

Kipsang tak obhájil v jubilejním 30. ročníku frankfurtského maratonu vítězství z loňského roku, když svůj čas vylepšil o 16 sekund. Pro Kipsanga to přitom byl jeho teprve čtvrtý start na maratonské trati. Na druhém místě za Kipsangem doběhl další Keňan Matebo, který doběhl do cíle se zpožděním minuty a půl. Nejlepší z Čechů Krupička ztratil na 41. místě takřka patnáct minut. Kipsang inkasoval za vítězství a traťový rekord 75 000 eur (1,8 milionu korun). Prémie 50 000 eur vypsaná za světové maximum mu těsně unikla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články