Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Gatlin bude na MS, i když málem přišel o prsty

Tegu (Korea) - S puchýři a jizvami na nohách přijel na mistrovství světa v Tegu americký sprinter Justin Gatlin. Nohy mu omrzly, když si olympijský vítěz z Atén v běhu na 100 metrů vzal do kryokomory vlhké ponožky. Američan měl štěstí, že nepřišel o prsty, takže na MS může startovat, byť jeho zranění ještě nejsou zhojená. Gatlin se loni vrátil na dráhu poté, co si odpykal čtyřletý trest za doping.

Justin Gatlin během sprintu
zdroj: AP

"Už v devět ráno je v Orlandu 32 stupňů Celsia," začal vysvětlovat devětadvacetiletý Gatlin, který žije a trénuje na Floridě. "Takže jsme hned zpocení, mokří, včetně ponožek. A ty mi v kryokomoře zmrzly," líčil sprinter. "V minulých dnech mi to připadalo, že chodím po rozžhavených špendlících a jehlách," vykládal.



Přesto se nebojí, že by nemohl v Tegu závodit. Naopak, prý si odpočinul a je velmi motivovaný. "Rozhodně se dám o víkendu do pořádku a tyhle problémy překonám," tvrdil. Zatím má stále bolesti na hraně treter na achilovkách. "Ale rozhodně se to o dost lepší každý den," uvedl. Chodí bez ponožek bos, aby puchýře zaschnuly. "Už to vypadá dobře," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články