Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Sprinter Mullings kvůli podezření z dopingu na MS nepojede

Kingston - Třetí muž letošních sprinterských tabulek Steve Mullings není v jamajské nominaci na atletické mistrovství světa. Mistr světa ve štafetě Mullings si letos vylepšil osobní maximum na stovce na 9,80 sekundy a byl jedním z kandidátů na medaili na obou sprinterských tratích. V minulém týdnu však jamajská média informovala o jeho pozitivním testu při domácím šampionátu. Domácí svaz JAAA jej proto nezařadil do padesátičlenného výběru, ve kterém jsou hlavními hvězdami další sprinteři Usain Bolt a Asafa Powell.

Steve Mullings
zdroj: ISIFA/EPA autor: Chema Moya

V Mullingsově těle byla zjištěna látka umožňující maskování anabolických steroidů či jiného dopingu. Byl by to už jeho druhý prohřešek v kariéře, takže tréninkovému partnerovi americké hvězdy Tysona Gaye hrozí doživotní distanc. Svaz jeho absenci v týmu vysvětlil "nevyřízenou záležitostí". Ve středu bude Mullings vypovídat před domácí antidopingovou komisí.

Mullings na jamajském mistrovství vyhrál dvoustovku a byl třetí na poloviční trati, místo něj se do týmu vešli čtvrtí z těchto závodů Marvin Anderson a Nesta Carter (letos na stovce 9,90). Světového rekordmana Bolta (9,88) a jeho předchůdce Powella (9,78) doplňují ještě Michael Frater (9,88), Yohan Blake (9,95) a Nickel Ashemede (9,96). Svaz zatím neoznámil, do kterých disciplín nastoupí. Protože Bolt bude obhajovat tituly na obou sprinterských tratích, mohou mít Jamajčané na startu stovky i dvoustovky čtyři atlety.

V týmu jsou i všechny tři ženské obhájkyně individuálních titulů z Berlína Shelly-Ann Fraserová (100 m), Brigitte Fosterová-Hyltonová (100 mpř.) a Melanie Walkerová (400 mpř.).

Jamajčané před dvěma lety v Berlíně vybojovali 13 medailí (7-4-3). "Myslím, že letos jich můžeme získat víc. Neříkám, jakou budou mít hodnotu, ale to celkové číslo lze překonat," řekl listu Jamaica Observer šéftrenér Maurice Wilson.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články