Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Do Tegu pojede 21 atletů

Praha - Jednadvacet českých atletů bude reprezentovat na mistrovství světa, které se v korejském Tegu koná od 27. srpna do 4. září. V týmu jsou i největší medailové naděje oštěpařka Barbora Špotáková nebo překážkářka Zuzana Hejnová, ale také sprinter Pavel Maslák, který dostal jako jediný divokou kartu. Nominaci schválil Český atletický svaz. V týmu je jedenáct atletů, kteří byli také na minulém šampionátu předloni v Berlíně, jediný cenný kov tehdy vybojovala stříbrná Špotáková. Celkově má výprava má o jednoho reprezentanta méně než před dvěma lety. Tentokrát pojede do Tegu osm mužů a třináct žen. Nejvíce je v českém týmu oštěpařů, Jan Železný bude mít v Koreji s pěti členy svou kompletní tréninkovou skupinu.

Nominaci do Tegu měl jistou také mílař Jakub Holuša, který se však potýká s následky únavové zlomeniny nártu a musel předčasně ukončit sezonu. Na MS nebude ani obhájce šestého místa na 110 metrů překážek Petr Svoboda, který se na jaře zranil a rovněž pro něj sezona skončila.

Vedle Špotákové a Hejnové by mohli na přední pozice zaútočit výškař Jaroslav Bába, čtyřstovkařka Denisa Rosolová nebo oštěpaři Petr Frydrych a Vítězslav Veselý. Dva starty čekají Jana Marcella, který splnil limity ve vrhu koulí i hodu diskem.

Maslák sice ani jednou nesplnil kritérium Českého atletického svazu, účast na MS si ale vysloužil bronzem na dvoustovce z mistrovství Evropy do 23 let. V týmu nechybí desetibojař Roman Šebrle, který bude startovat na osmém mistrovství světa v řadě.

Nominace:

Muži: Jaroslav Bába (výška), Petr Frydrych (oštěp), Jan Kudlička (tyč), Jan Marcell (koule, disk), Pavel Maslák (200 m), Roman Šebrle (desetiboj), Jakub Vadlejch (oštěp), Vítězslav Veselý (oštěp).

Ženy: Jitka Bartoničková (4x400), Zuzana Bergrová (4x400), Kateřina Cachová (sedmiboj, 4x400), Věra Cechlová (disk), Zuzana Hejnová (400 m př., 4x400), Jarmila Klimešová (oštěp), Marcela Lustigová (3000 m př.), Lucie Pelantová (chůze 20 km), Jiřina Ptáčníková (tyč), Denisa Rosolová (400, 4x400), Zuzana Schindlerová (chůze 20 km), Lucie Škrobáková (100 m př.). Barbora Špotáková (oštěp).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články