Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bolt vyhrál hravě dvoustovku za 20,03 v protivětru

Stockholm - Jamajský sprinter Usain Bolt vyhrál na mítinku Diamantové ligy ve Stockholmu dvoustovku za 20,03 sekundy. Výkony sprinterů ovlivnil silný protivítr, při Boltově běhu foukalo 1,3 metru za sekundu. Pro Bolta byl dnešní závod posledním před mistrovstvím světa v Tegu. V soutěži oštěpařů skončil čtvrtý Vítězslav Veselý, který hodil v poslední sérii 83,44 metru, a zaostal tak za svým letošním maximem z Diamantové ligy v Dauhá jen o patnáct centimetrů. Mezi výškaři byl šestý Jaroslav Bába za skok přes 227 cm.

který vytvořil skokem dlouhým 854 navíc i australský rekord. Na druhém místě skončil Maročan Jahja Berrabah, jehož výkon 840 centimetrů znehodnotila nepovolená podpora větru v zádech.

Vítr překazil výkon roku také trojskokance Olze Saladuchové z Ukrajiny, která předvedla 15,06 metru. Nejdelší hod sezony oštěpem má po dnešku na kontě Nor Andreas Thorkildsen, z jehož ruky doletělo náčiní až do vzdálenosti 88,43 metru. Nejrychlejší pětku sezony zaběhla Keňanka Vivian Jepkemoi Cheruiyotová (14:20,87).

První start v Diamantové lize v kariéře proměnila ve vítězství světová rekordmanka Jelena Isinbajevová z Ruska, která v soutěži tyčkařek překonala 476 cm.

Je nám líto, video expirovalo.
Samsung Diamond League 2011 Stockholm
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články