Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Špotáková chce na Odložilově memoriálu házet bez stresu

Praha - Užít si závod na domácím stadionu před svými fanoušky a kamarády a házet hlavně bez stresu chce česká oštěpařka Barbora Špotáková na pondělním Memoriálu Josefa Odložila. Atletického mítinku se zúčastní česká špička. Hlavním závodem bude tradičně běh na trati 1 500 metrů, na níž Josef Odložil vybojoval stříbrnou medaili na olympijských hrách v roce 1964 v Tokiu. Přímý přenos odvysílá v pondělí od 18:00 ČT4 a web Sportživě.cz.

"Tak bych mohla konečně závod vyhrát, což se mi letos ještě nepodařilo. Na to nejsem úplně zvyklá," uvedla na dnešní tiskové konferenci napůl v žertu Špotáková. Olympijská vítězka a světová rekordmanka letos nastoupila do tří závodů, jednou byla druhá a dvakrát třetí. Ve všech kláních ji porazila velká ruská soupeřka Maria Abakumovová. Na svém kontě má však Špotáková dva hody k hranici 65 metrů a při prvním startu sezony na Diamantové lize v Římě hodila 63,32 metru.

"Takže to není zas tak špatné, navíc už se začínám cítit lépe. V Americe jsem měla jiskru a chuť závodit," vrátila se k Diamantové lize v Eugene, kde ji vedle Abakumovové porazila i Němka Christina Obergföllová, byť obě těsně. "Byly sezony, kdy mě pořád porážely, a pak v klíčovém závodu prohrály. Mohlo by to být letos stejné," uvedla směrem k vrcholu roku, který přijde až na MS na přelomu srpna a září v Tegu.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Barbory Špotákové

Barbora Špotáková:

"Myslím, že bych mohla hodit dobře. Budu si to moci po těch třech závodech konečně trochu víc užít. Nebude stres, rivalita. Chci hodit zase o něco dál."

Nový kouč Špotákové Jan Železný prý čekal trochu lepší formu, ale na poplach nebije. "Dalo se to čekat, dva měsíce v Africe jsem nikdy nezažila. Pořád se z toho dostávám," řekla Špotáková k dlouhému soustředění v teple. "Rozhodně si s tím neděláme hlavu, prý to tak bývá, říkal Honza," uvedla devětadvacetiletá oštěpařka. "Ten průměr hodů není tak špatný. Soupeřky sice hážou super, ale na konci roku už to tak být nemusí," zopakovala.

V programu mítinku je 13 disciplín, šest ženských a sedm mužských. Z předních českých atletů by měli startovat výškař Jaroslav Bába, který má výbornou formu, čtyřstovkařka Denisa Rosolová (poběží poloviční trať) a překážkářka Zuzana Hejnová, která hned v prvním závodu sezony atakovala český rekord. Mílař Jakub Holuša dostane od organizátorů odměnu, pokud překoná Odložilův nejlepší výkon. Ten má hodnotu 3:37,6 a je z roku 1966. Holušův osobní rekord z loňska je 3:38,47 minuty.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články