Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Bába splnil hned na úvod sezony přísnější limit pro MS

Ostrava - Výškař Jaroslav Bába ozdobil dnešní atletickou extraligu v Ostravě výkonem 231 centimetrů a hned při prvním startu v sezoně splnil přísnější limit mezinárodní federace IAAF pro účast na mistrovství světa v Tegu. Stříbrný medailista z letošního halového ME v Paříži se zařadil na dělené třetí místo letošních světových tabulek.

"Samotného mě to překvapilo. Nečekal jsem, že bych na tom hned na začátku roku byl tak dobře," uvedl Bába, který už v hale překonal i 234 cm. Příští týden ho čeká mítink v Turnově a pak perné úterý 31. května. Nejdřív totiž bude skládat maturitní zkoušku a večer ho čeká Zlatá tretra, kde se v hlavním programu střetne se svým přemožitelem z Paříže Rusem Uchovem. 

Dnešní závod atletické extraligy, která má letos nový formát, ovládly ženy Olympu Praha před Tepo Kladno. Mezi muži vyhráli atleti Kroměříže, kteří porazili Slavii Praha.

Dnes chtěl Bába skočit jen mírnější limit 228 cm, protože se prý ještě trochu "pere" s rozběhem. "Nijak jsem na ten závod neladil. Je to super, můžu teď trénovat a závodit v klidu," radoval se. Nyní se ale bude soustředit hlavně na učení. "Maturita bude těžší, ale možná bych pak měl začít dělat vysokou, když mi to tak svědčí," žertoval.   

Výbornou formu potvrdil vítězstvími v kouli (20,05) a disku (63,79) Jan Marcell, ostatní výkony zejména ve sprinterských závodech znehodnotil silný vítr. Lucii Škrobákovou připravil na stovce překážek o velmi slušný čas 12,85 sekundy. Hned za ní skončila Zuzana Hejnová (13,22), jinak specialistka na dlouhé překážky.   

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články