Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Bolt opět poběží na Zlaté tretře

Praha - Světová atletická megahvězda Usain Bolt z Jamajky se také letos zúčastní mítinku Zlatá tretra, jehož jubilejní 50. ročník se bude konat 31. května. Olympijský vítěz, mistr světa a světový rekordman bude na obou sprinterských tratích v Ostravě startovat již popáté od roku 2006. Jakou disciplínu poběží, to zatím není jasné, v úvahu přicházejí běhy na 100, 200 a 300 metrů. V Ostravě poběží také čerstvý halový mistr Evropy v běhu na 60 metrů překážek Petr Svoboda.

Bolt běžel na Zlaté tretře dvakrát 200 metrů, jednou stovku a loni se marně pokoušel o nejlepší světový výkon na 300 metrů. "Doufám, že vyhraji i popáté," prohlásil Bolt. "Trať pro letošní ročník ještě vybranou nemám, rozhodne to můj trenér," uvedl sprinter.

Sportovní manažer Alfonz Juck kvůli Boltovi uzpůsobil i termín závodu. "Úterý není pro Zlatou tretru úplně ideální, protože v neděli před námi je závod v Hengelu, ale tak to vychází Boltovi," upozornil Juck, že pořadatelé měli jasně stanovenou prioritu. Bolt pak poběží dva dny po Zlaté tretře ve čtvrtek v Římě, což bude další z jeho několika málo startů v sezoně, a předtím v sobotu navštíví finále Ligy mistrů v Londýně.

Usain Bolt:

"Do Ostravy se vracím rád, na Zlaté tretře je vždy příjemná atmosféra a tamní diváci patří k nejlepším na světě."

Bolt loni za svůj start inkasoval částku vyšší než 300 000 dolarů, cena se podle zákulisních zpráv nezmění, pokud proti Jamajčanovi nenastoupí některá z dalších sprinterských hvězd. "Já budu poslouchat Bolta a jeho trenéra. Pokud bude chtít slavného soupeře, uděláme všechno pro to, aby ho měl," řekl Juck.

Jubilejní ročník si vyžádá vyšší rozpočet

Rozpočet Zlaté tretry se kvůli padesátému ročníku navýší. "Protože pořádáme 50. ročník, bude tam větší množství slavných atletů," konstatoval manažer Miroslav Černošek. "Ještě se chystáme oznámit tři čtyři největší hvězdy," doplnil Juck, který chce také pozvat některé legendy světové atletiky - Maritu Kochovou, Maurice Greenea či Hichama El Guerrouje.

Do Ostravy přijede také mistr Evropy v běhu na 110 metrů překážek Andy Turner z Velké Británie, dalším Svobodovým soupeřem bude Kubánec Dayron Robles, světový rekordman. "Já se takovým soupeřům vůbec nevyhýbám, jsem rád, že přijedou. Je to pro mě srdeční záležitost, tam chybět nemůžu. Také zkušenosti jsou k nezaplacení," uvedl Svoboda.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články