Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Šebrle se kvalifikoval na šampionát do Paříže, zaútočí na medaili

Praha – Vícebojař Roman Šebrle si na mistrovství republiky v Praze zajistil účast na halovém evropském šampionátu v Paříži. Kvalitním výkonem 6 117 bodů se dostal do čela evropských tabulek a po zpackané loňské sezoně je z něj opět adept na medaili na vrcholné akci. Kontinentální halový rekordman stál před víkendem před rozhodnutím, zda po nezdařeném víceboji v Tallinnu minulý víkend bude závodit, protože se stále potýkal s následky nachlazení. Nakonec se jeho rozhodnutí ukázalo jako dobré.

"Ještě si budou muset mladí počkat, až skončím," glosoval svůj výkon Šebrle, ale ocenil své soupeře a nakonec stříbrného Adama Helceleta. "Kluci mi hodně pomohli psychicky, Adam mě vyhecoval tím, že řekl, že jde vyhrát," uvedl. Fyzicky prý neměl problém.

K tomu, aby se dostal na šampionát, potřeboval být do pátého místa v letošních evropských halových tabulkách, které nyní vede. Před ním je pouze světový rekordman z Tallinnu Ashton Eaton z USA (6 568).

Je nám líto, video expirovalo.
Roman Šebrle na MČR ve víceboji

Svoje šance v Paříži však nechtěl Šebrle předjímat. "Uvidíme, přece jen dva víceboje pro takového dědu za sebou nejsou sranda," vtipkoval trojnásobný halový mistr Evropy, který na kontinentální halový šampionát pojede pošesté.

Už v sobotu si Šebrle zlepšil své výkony oproti Tallinnu ve všech čtyřech disciplínách a v nastoleném trendu pokračoval šestatřicetiletý atlet i dnes. "Do Tallinnu jsem vůbec neměl jezdit," kál se.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články