Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Špotáková může počtvrté v řadě zvítězit v anketě Atlet roku

Praha - Oštěpařka Barbora Špotáková má šanci počtvrté za sebou vyhrát anketu Atlet roku. Jediná česká medailistka z červencového mistrovství Evropy v Barceloně a vítězka Diamantové ligy je opět mezi desítkou, která v hlasování odborníků o nejlepší atlety sezony získala nejvíce bodů. Naopak po 13 letech chybí mezi nejlepšími desetibojař Roman Šebrle. Výsledky ankety budou vyhlášeny 6. listopadu na slavnostním galavečeru v pražském hotelu Ambassador.

Dalšími adepty na prvenství jsou výškař Jaroslav Bába, oštěpař Petr Frydrych, překážkáři Zuzana Hejnová a Petr Svoboda, půlkaři Lenka Masná a Jakub Holuša, sedmibojařka Eliška Klučinová, tyčkařka Jiřina Ptáčníková a čtvrtkařka Denisa Rosolová.

Po třinácti letech vypadl z elitní desítky Šebrle, pětinásobný vítěz ankety v letech 2002-2006. Novými tvářemi mezi nejlepšími domácími atlety jsou Klučinová a Masná, návrat po třech letech se podařil Rosolové.

V anketě Českého atletického svazu hlasovalo 132 trenérů, funkcionářů a novinářů. V listopadu budou vyhlášeny i výsledky doprovodných kategorií junior, objev a trenér roku.

Anketa Atlet roku 2010

Nejlepší desítka (podle abecedy):

Jaroslav Bába (výška), Petr Frydrych (oštěp), Zuzana Hejnová (400 m př.), Jakub Holuša (800 a 1500 m), Eliška Klučinová (víceboj), Lenka Masná (800 m), Jiřina Ptáčníková (tyč), Denisa Rosolová (400 m), Petr Svoboda (110 m př.), Barbora Špotáková (oštěp).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články