Jiřina Bohdalová a Július Satinský jako královští rodiče ve výpravné pohádce o velké lásce, tajemném mužíčkovi a také o ženské moudrosti, bez níž by bylo na světě hůře.
Režie: Zdeněk Zelenka. Scénář: Helena Sýkorová, Zdeněk Zelenka. Hrají: Jiřina Bohdalová, Július Satinský, Andrea Elsnerová, Ivan Hora a další.

Kdesi v pohádkovém kraji leží docela malé, nepříliš bohaté, ale milé královstvíčko. Velký Titěrákov se tam říká. Této zemičce vládne král Valentýn (J. Satinský) a jeho moudrá choť (J. Bohdalová). Anebo je tomu naopak? Oba královští manželé by už rádi viděli svého jediného syna, prince Huberta (I. Hora), ženatého a na královském trůnu. Jenomže on si ne a ne vybrat nějakou tu movitou princeznu, jak si pan otec přeje. Královským rodičům se zdá, že budoucí mladá královna je v nedohlednu. Ani jeden zatím netuší, že Hubert si už dávno našel královnu svého srdce – krásnou, avšak chudou Božidaru ze statku (A. Elsnerová). Oba zamilovaní ale svoji lásku tají. Vědí, že sňatku prince s chudou dívkou pan král nikdy nepožehná. Leda by se stal zázrak...

Napište nám