Legendární původní český muzikál autorů – skladatele K. Svobody a libretistů, libretisty a textaře Z. Borovce a choreografa R. Hese.
Režie: Václav Seidl. Účinkují: Daniel Hůlka, Lucie Bílá, Jiří Korn, Leona Machálková a další.

Slavné hudebně dramatické dílo skladatele Karla Svobody a libretistů, textaře Zdeňka Borovce a choreografa Richarda Hese, mělo premiéru v Praze 13. října 1995 s Danielem Hůlkou v titulní roli. Muzikál vznikl na námět románu Dracula irského spisovatele a divadelního kritika Abrahama „Bram“ Stokera (1847–1912), kterého se však drží jen velmi volně. Děj se odehrává ve středověku, v 19. století a v neurčité blízké budoucnosti. Na počátku Draculovo vojsko drancuje kraj, lidé hledají spásu v klášteře, kam posléze vtrhne i jeho velitel. Kněz se snaží zabránit rabování, ale když v jeho náručí umírá potulný mnich, vyřkne nad Draculou kletbu a odsoudí jej k věčnému životu a touze po krvi...

Po úspěšném uvedení muzikálu v Praze následovala Bratislava, Prešov, Moskva, Gdyně, Basilej, Antwerpy, Soul, lichtenštejnský Blazer i německý Rostock. Zhlédly jej miliony diváků. K úžasnému úspěchu ještě přibylo více než 300 tisíc prodaných nosičů s nahrávkou muzikálu. V roce 1996 muzikál natočila Česká televize, která zprostředkovala dílo dalším divákům.

Napište nám